Keskiviikko, 06.09.2006

Blogi, keskiviikkona 06.09.2006

Keskiviikko aamu alkoi hieman syksyinenä. Ei nyt sentään vettä, mutta hieman synkkää ja koivutkin pudottivat jo muutaman lehden leijailemaan ilmaan. Syksy tulee.

Tänään pidämme kello 11 Lopen kunnan puheenjohtajiston kokouksen kunnantalolla. Aiheina mm. muutamia mielenkiintoisia maakauppa-asioita ja sitten kunnan ykkös virkamiesjohdon järjestelyt eläköitymisen yhteydessä. Selvitämme hieman tulevaisuuden tarvetta ja työnjakoa. Ensi keväänä eläkkeelle jää ensin kunnansihteerimme Raimo Sireeni ja parin vuoden päästä kunnanjohtajamme Voitto Saraneva. Kolmen kärkeen kuuluu vielä kunnan kamreeri Pekka Leppänen, joka tuli kuntaamme takaisin vasta hetki sitten työvuosien jälkeen mm. Riihimäen seudun Ammattikoulun KY:ssä. Pekalla työvuosia vielä paljon jäljellä. Hyvä niin.

Kokouksesta menen Helsinkiin neuvottelemaan eduskuntavaalikampanjan tuotteista ja sitten illalla perinteinen keskiviikon ratsastustunti.

Valtuustoryhmämme teki valtuustoaloitteen Lopen kunnan digikummeista. Tavoitteenamme siis pehmentää kuntalaisten siirtymistä digiaikaan ja antaa mm. nuorisovaltuustolle ja lukiolaisille hyvä hanke yhdessä toteutettavaksi. Aloite on saanut hyvän vastaanoton ja erityisesti yksinäiset ihmiset ovat kiitelleet, että apu on tervetullutta niin laitteiden asentamisessa kuin säätämisessäkin. On nimittäin hyvä, että apu tulee keskitetysti ja johdetusti, sillä tässäkin piilee jälleen vaara huijauksiin ja huijareihin. Selkeät lupakortit ja vaikkapa asennusliivit yms. ja tällaiset mahdollisuudet Lopelta ainakin on eliminoitu.

Uutiset kertoivat tänään, että digisovitin rinnastetaan toimeentulotukilaissa televisioon, tietokoneeseen tai matkapuhelimeen, joita ei yleensä pidetä välttämättöminä menoina. Digisovittimen hankintaan voi saada toimeentulotukea vain erityistilanteissa.

Tällaisia tilanteita missä digiboxin voisi saada ovat esimerkiksi liikuntarajoitteiset kuntalaiset, joille tv- on tärkeä ikkuna ulkomaailmaan.
Myös pitkään toimeentulotukea saaneille lapsiperheille voidaan myöntää tukea digisovittimen hankintaan. Tällaisissa tilanteissa minä näkisin yhteiskunnan avun tärkeäksi.

Hallinto-oikeudet ovat katsoneet aiemmissa tapauksissa, että kunnalla ei ole velvollisuutta myöntää toimeentulotukea esimerkiksi television hankintaan ja tätä ennakkopäätöstä todennäköisesti noudatetaan myös digiboxeissa. Mutta harkintaa näissäkin tilanteissa käytetään ja hyvä niin.

Nyt toimistolle ja sitten puheenjohtajistoon.

Toimistolta kello 11 lounaalle ja lounaan jälkeen puheenjohtajiston kokoukseen. Ensin kävimme läpi kuntamme henkilöstöasioita ja sitten muutamia tärkeitä maakauppoja. Näihin palaamme varmasti pian. Asiat etenevät oikeaan suuntaan.

Kokouksesta sitten ajoin Helsinkiin sopimaan eduskuntavaalikampanjan tuotteista. Tuotteet tulevat jakoon ja myyntiin lähiaikoina ja jo nyt ensi sunnuntaina Riihimäen Asematapahtumassa uudet kortit jo jaossa eli siitä se.

Ajomatkoilla sovimme Riihimäen tukijoukkojen kanssa kampanjan yksityiskohdista ja kävin muutaman neuvottelun vaalipäällikkönikin kanssa.

Nyt jälleen kotona ja kohta ratsastustunnille. Tämä se minun henkireikä. Ajatukset vain ratsastuksessa ja hevosessa pari tuntia viikossa. Tekee muuten hyvää.

Sää jälleen suosi ja saimme ratsastaa ulkona. Tänään aloitimme valmistautumisen syksyn estekilpailuumme ja laukkaa ja laukan hallintaa ja kevyttä istuntaa ja sen sellaista. Opettajamme Jallu jälleen antoi meille hyvää palautetta ja täytyy sanoa, että nyt jälleen tuntui oikein hyvältä. Se oli siis jo lähellä ratsastusta 🙂 Pamelalle terveisiä, jos blogia luet. Ensi kerralla laukaatte sitten koko kierroksen Pokkerin kanssa – joohan? 🙂

Nyt tuo tv-ohjelma mihin olen koukussa ja aamulla jo seitsemän jälkeen Helsinkiin editoimaan ja koostamaan Formula Offroadin ohjelmaa.

Kommentit