Keskiviikko, 06.08.2008

Blogi, keskiviikkona 06.08.2008

Aikainen aamu ja kesä palannut Lopellekin. Olipa muuten muutaman päivän aikamoinen mylläkkä. Harvoin tuollaisia vaahtopäitä Lopppijärven selällä. Rapusaalis on edelleen varsin hyvä eikä edes tuo tyrsky saksiniekkoja mihinkään pelästyttänyt.

Tänään kuitenkin itse palattava kunnantalolle sorvin ääreen. Aamulla liikenne- ja tieasioiden tavoite- ja yhteistyöneuvottelu Hämeen Tiepiirin kanssa ja sitten kaikkien valtuustoryhmien johdon yhteinen tapaaminen liittyen kunnanjohtajan valintaan. Illalla vielä tapaaminen ja puhetilaisuus Jokioisilla.

….

Tänään kotikuntani Lopen kunnallisvaalien ehdokasmäärä kasvoi jälleen yhdellä. Saimme mukaan erittäin hyvän ja mielenkiintoisen uuden ehdokkaan Kormusta ja lisäksi muutama neuvottelu otti hyviä askelia eteenpäin muutenkin. Kiitos teille kaikille aktiivisille. Myös eilen tapaamani hyvinkääläisen nuoren opiskelijan ehdokkuus eteni ja varmaan pian hänkin pääsee tekemään ja suunnittelemaan omaa kampanjaansa. Kunnallisvaalitunnelmissa meni muutenkin tämä päivä. Aamun kunnankokousten jälkeen päivällä useampi neuvottelu ja sitten illalla vielä kunnallisvaali-ilta Lounais-Hämeessä Jokioisilla. Sielläkin ehdokashankinta jo kovassa vauhdissa ja tänään heillekin muutama uusi ehdokasmukaan. Itse puhuin Jokioisilla tai oikeastaan kerroin hieman kokoomustoiminnasta Lopella ja meidän käytänteistä ja mm. siitä mitä olemme muuttaneet ja mitä olemme saaneet aikaan. Eihän kaikkea voi kopioida toiseen kuntaan, mutta aina voimme toisiltamme oppia monenlaista. Erittäin mukava ja hyvä henkinen tilaisuus ja Jokioisiin Marja-Leenan ”valtakuntaan” aina mukana mennä.

Kunnassa tänään aamulla linjasimme uuden kunnanjohtajamme valintaa valtuustoryhmien toimesta. Ensi maanantaina nuo asiat kunnanhallituksen kokouksen jälkeen julkisiksi. Toisessa kunnan kokouksessa kävimme läpi Tiepiirin kanssa Lopen liikenneasioita mm. Kantatie 54:n kehittämistarpeita, mutta myös kevyenliikenteen tarpeita erityisesti Läyliäisissä. Ja olihan esillä tottakai myös Klaukkalan uusi ohikulkutie, jolla Lopelle työmatkaliikenteen kannalta keskeisen tärkeä rooli kuin myös Kormun tien uudet ratkaisut. Itse otin esille myös erityisenä huolena teiden talvikunnossapidon ja toivotaan, että tasoa valvotaan tulevana talvena paremmin. Viime vuonna ainakin tuli monta kertaa ikävä tuttuja loppilaisia ja muita paikallisia yrittäjiä jotka hoitivat tiet viimeisen päälle kuntoon. Suuren kilpailutuksen jälkeen tässä asiassa mentiin todella pahasti metsään ja täytyy toivoa, että tulevana talvena on YIT:ssäkin jotain edes opittu. Harjoitteluun ei teillämme ole varaa. Ja huonompaan kuntoon meni myös viheralueiden hoidot, kun uusi urakoitsija ei enää halunnutkaan ostaa palveluita kunnalta nurmikonleikkurein vaan tyytyi repivään kerran kesässä tehtävää traktoriniittoon. Eli tässä muutama esimerkki, että kilpailutuksessakin pitää olla tarkkana ja muistaa vaatia sopimuksissa oikeaa ja riittävää tasoa ostetulta työltä. Nytkin tämä sopimus 7-vuotinen eli jos mikään ei muutu niin edessä on surkeat ja vaaralliset vuodet. Monta sellaista.

Kommentit