Keskiviikko, 05.07.2006

Blogi, keskiviikkona 05.07.2006

Keskiviikko alkoi töillä. Mökiltä kotiin ja työpöydän ääreen. Illalla sain ensimmäiset sähköpostit Läyliäisistä ja aamulla oli tullut lisää. Nyt asia siis kerrottu asiakkaille niin voin sen tässäkin kertoa. Eli Läyliäisten yksityinen päiväkoti Sininen lintu päättää toimintansa syyskuussa. 35 lapsen moderni päiväkoti on tulossa myyntiin ja mahdollista on, että talo myydään jollekin perheelle omakotitaloksi.

Olen nyt kuitenkin herättänyt keskustelua siitä, että kunnan voisi olla järkevää ostaa kyseinen rakennus. Läyliäisten juuri valmistuva 80 lapsen päiväkoti on täynnä ja tilantarvetta tulee jatkossakin kun alueen uudet tyylikkäät asuinalueet saadaan myyntiin. Ensitieto kunnasta oli että tulemme toimeen ilman Sinisen linnun rakennusta, mutta toivoin viime viikolla, että perusturvajohtaja selvittää mikä on tilanne viiden vuoden sisällä. Riitta Lehtinen tuleekin tänään kunnan puheenjohtajiston kokoukseen kertomaan tilanteesta. Vielä aamusta soittele Läyliäisten alueen päiväkodinjohtajalle ja selvittelen sieltäkin asiaa. Vanhemmilla ainakin suuri toive, että heidän lapsensa saisivat jatkaa samassa paikassa.

Sininen lintu -päiväkoti edustaa sitä rakennustyyliä mitä itse olen kunnassa tuonut esille viimeiset viisi vuotta. Päiväkoti on rakennettu niin, että se on hyvin pienin investoinnein muutettavissa omakotitaloksi. Päiväkoti siis muuttuu tarvittaessa omakotitaloksi. Tätä olen tuonut esille myös muussa rakentamisessa – hoivakoti voisi tilanteen muuttuessa muuttua päiväkodiksi jne. ja kun paikka on vielä rakennukselle oikea niin kaikki toimii. Ajatukset täytyisi pitää aina hieman kauempana kuin huomisessa.

Nyt siis taustatöitä ja sitten kokoukseen.

Illansuussa menemme Sadun kanssa hakemaan 50-luvun juhlavaatteita viikonloppua varten Lopen Teatterilta. Pitkäaikainen kunnallisvaikuttaja ja loppilainen maa- ja metsätalousyrittäjä Yrjö Kassari viettää 50-vuotispäiviä 50-luvun hengessä. Ykä on ollut minun uralleni tärkeä tuki. Aikanaa itseasiassa Ykä juuri ehdotti minua Lopen kokoomuksen puheenjohtajaksi ja itseasiassa kokous oli aika hauska. Puheenjohtajuudesta äänestettiin 🙂

….

Puheenjohtajisto kävi päiväkotiasiasta pitkän keskustelun. Puheenjohtajisto päätti, että Mikkolan päiväkotia ei osteta. Asiasta ei äänestetty, mutta tilanne oli 2-1, minun jäädessä yksin hankinnan kanssa. Itse en näe järkeväksi että pari vuoden sisällä rakennetaan sitten uutta päiväkotia tai päivähoidonlisätilaa koulun laajennuksen yhteyteen. Sininen lintu on niihin nähde myös edullista tilaa mikä on myöhemmin muutettavissa vielä vaikka kunnankin omistuksen jälkeen omakotitaloksi jos vaikka uusia päiväkoteja joskus rakennetaan.

Syksyllä 2006 Läyliäisten lapset saadaan paikalla olleen perusturvajohtajan mukaan sijoitettua uuteen päiväkotiin, Saunatielle ja perhepäivähoitoon. Uudessa Pellava-päiväkodissa on paikkoja 82 (täynnä syksyllä 2006 niistä 82) Saunatiellä paikkoja 21 (21) ja perhepäivöähoidossa 14 (11). Vapaita paikkoja on lopulta noin viisi joillain järjestelyillä. Siinä se meidän kasvuvara sitten on!! Tontteja tulossa myyntiin lähiaikoina ja lähivuosina vaikka kuinka.

Päiväkoti Sininen Lintu on 35 lapsen päiväkoti mikä olisi nyt toimintavalmis ja kaupan. Paikka ei olisi hankinta reserviin. Tarve on ilmeinen jo nyt siis. Tässä vain siis minun omia ajatuksia ja mielipiteitä asioista, mutta politiikkaan kuuluu, että enemmistön mielipiteen mukaan eletään.

Muuten puheenjohtajistossa mm. maapolitiikkaa ja muita pieniä ajakohtaisia asioita. Niistä tiedotellaan kun niiden aika on.

Nyt töihin.

Illalla vielä kävin ratsastamassa. Enne sitä sainkin sitten useamman puhelun tuosta Läyliäisten Sininen lintu päiväkodin tilanteesta. Myös yrittäjä itse soitteli ja kertoi, että hyvinkääläinen vastaava yrittäjä olisi valmis ottamaan paikan itselleen. Jatkammekin vielä huomenna asian selvittelyä. Kiitos kaikille palautteenantajille. On mukava, että ihmiset ottavat yhteyttä ja kertovat asioista.

Ratsastustunti meni no joo…. opettajan mielestä ei kehuttavasti. Laukat säilyivät ja nousivat hyvin ja oikein, mutta sulku- ja avotaivutusten kanssa oli vaikeampaa. ÄSh…. onpa vaikeeta… toisaalta se juuri tämän harrastuksista jaloimman suola. Ensi kerralla paremmin. Itseasiassa ensi viikolla leiritys eli hevostelua ahkeraan.

Nyt iltapalaa ja nukkumaan.

Niin tänää sitten kuultiin hieman lisää Matti Vanhasen painotuksista Suomen puheenjohtajakaudelle. Pääministeri esitteli Suomen EU-puheenjohtajuuskauden painotuksia Euroopan parlamentille ja sai heti aika kvan tuomion. Meidän EU-edustaja Pia-Noora Kauppi kaipasi uudelleenarviota ulko- ja turvallisuuspolitiikkaan ja vihreiden Satu Hassi piti Vanhasen linjauksia virkamiesmäisinä.

Piia-Noora harmitteli, että edistys yhteisen eurooppalaisen ulko- ja turvallisuuspolitiikan alalla on ollut hidasta ja kehotti myös Suomea uudelleen arvioimaan linjauksiaan.

Kauppi totesi, että turvallisuutta ei luoda eristäytymällä. Hallituksen linjaukset eurooppalaisesta puolustusulottuvuudesta ovat olleet valitettavan epäjohdonmukaisia.

Aivan oikeassa Kauppi onkin. Toivotaan, että tälläkin saralla hallitus hieman ryhdistyisi.

Kommentit