Keskiviikko, 05.01.2011

Blogi, keskiviikkona 05.01.2011

Tänään Kokoomus Kuuntelee Lahdessa. Lahden kuukausimarkkinoilla olen mukana markkinatunnelmissa torin Sinuhen-nurkalla klo 11-12 ja sitten lämmittelemässä ja kahvittelemassa Roberts Coffeella puoliltapäivin. Tulkaapa juttusille tai Robertsilla hihasta nyppäämään niin kahvin mielelläni tarjoan! Nähdään!

Uusi päivä siis näin käyntiin. Loppiaisaatto. Loppiaisaattoa olemme juhlistaneet jo vuosien ajan Marskin Majalla myöhäisillan illallisella niin, että ruoka on venynyt aina yli puolenyön loppiaisen puolelle. Niin tänäänkin. Loppi ja Loppiainen. Mutta sitä ennen siis paljon ohjelmaa kalenterissa ja monenlaista työtä tehtävänä.

Tänään Aamuposti kirjoitti Lopen kunnan ykkösluottamushenkilöpaikan täytöstä. Kuntamme tärkein paikka paikka kunnanhallituksen puheenjohtajuus tulee nyt meille kokoomukseen. Niin kuin Aamupostille jo totesin niin minua on paikalle houkuteltu useammastakin eri puolueestakin. Olen luvannut harkita tehtävää ja sen myös teen. Tämä riittäköön asiasta tässä vaiheessa.

Mielenkiintoinen uutinen eilen oli kuohunta SDP:n johdon ympärillä. Historian alhaisimmat kannustusluvut ovat ostaneet painetta puheenjohtaja Jutta Urpilaisen vaihtamisesta jo ennen eduskuntavaaleja. Ainakin vaaleihin mentäviä kasvoja halutaan vaihtaa. SDP:n pitkänlinjan vaikutta Erkki Tuomioja otti myös kantaa Jutta Urpilaisen vaihtamiseen IS:ssa ja totesi paljon paljastavasti, että  ”Hän (Urpilainen) on ainoa, joka voi tehdä aloitteen”. Erittäin kova toteamus ja voisi sanoa, että jo vaade toimia. Samalla Tuomioja sivalsi myös takaisin kärkeen nostettua Eero Heinäluomaa toteamalla SDP:n kannatuksenlaskun alkaneet jo Heinäluoman puheenjohtajakaudelta. Tämä sinänsä mielenkiintoinen kommentti sillä ainakin eduskunnassa vaalitenttien ja ehkä sitä kautta SDP:n pääministeriehdokkaan viittaa on soviteltu ilman puolueen puheenjohtajavaihdosta jo ennen vaaleja juuri Heinäluomalle. Katsotaan mitä tuleman pitää.

Aikamoisissa tyrskyissä näyttää seilaavan myös perussuomalaiset. Puolue näyttää nitisevän liitoksistaan nyt jo ainakin Uudellamaalla ja Helsingissä. Jäsenkirjoja on uhattu jo ”polttaa” ehdokasasettelujen takia joista kyllä paistaakin aikamoinen peli. Nyt eduskuntaan vain tuhannella ja jopa alle tuhannella äänellä nousseet persut pelaavat jatkopaikkoja itselleen sulkemalla ehdokkaita pois listoilta ja ymmärrän hyvin, että vihaksi se monessa paikassa laittaa. Mielenkiintoista nähdä kestääkö puolue edes enää tässä kokonaisuudessa vaaleihin. Yksi toinen puoluehan sieltä on jo syntynyt. 

Niin kuin olen lukuisia kertoja todennut niin keväästä tulee mielenkiintoinen. Olen vakuuttunut, että yhtenäisin ja ahkerin ja avoimin joukkue tulee voittamaan. Olen myös vakuuttunut, että tiukassa paikassa kokoomusta jälleen arvostetaan. Me jatkamme työtämme määrätietoisesti paremman Suomen eteen ja hyvinvointiyhteiskunnan pelastamiseksi.

Päivä tänään siis Lahden kuukausimarkkinoilla. Pakkanen helpotti eilisestä lähes kymmenellä asteella ja se sopi hyvin meille torilla värjötelleille. Meillä ei tällä kertaa omaa Kokoomus Kuuntelee -telttaa Lahden markkinoilla ollut, mutta ei silti juttukavereista ollut pulaa. Jakoon jälleen uusia kampanjakyniämme ja heijastimiamme ja kahviakin. 

Uudeksi kantapaikakseni Lahdessa on muodostumassa pääkadun varren Roberts Coffee. Robertsit muutenkin lateltaan mm. minun suosikkejani, mutta tämä Lahden paikka aivan erityinen. Hyvän kahvin lisäksi myös erityisen hyvä salaattipöytä ja paljon myös herkkuja ja myös herkkuja meille suolaisenkin ystäville. Tänään olin mainostellut paikassa lämmittelytuokiota ja siellä juttukavereita riittikin. Jatkoa jo suunnittelimmekin mm. Laihon Elinan kanssa samaan paikkaan. Katsotaan mitä keksimme.

Mutta nyt siis jo Riihimäen kautta Lopella. Tänään loppiaiaaton juhlaillallinen tavan mukaan uupuneiden kanssa Marskin Majalla. Nyt sitä ennen vapaata ja aikaa. Nautin siitä. 

 

 

Kommentit