Keskiviikko, 03.09.2008

Blogi, keskiviikkona 03.09.2008

Jyrki Kataisen kolumni Turun Sanomissa kannattaa ehdottomasti lukea. Katainen toteaa, että, että opposition nyt esittämissä veroväitteissä on tainnut olla kyse pyrkimyksestä harhauttaa kansaa. Katainen kirjoittaa, että ”haluaisin korjata opposition edustajien levittämän virhekäsityksen perusasioissa: tuloveronkevennyksillä ei voi tehdä tulonsiirtoja kaikkein heikoimmassa asemassa oleville, koska he eivät juuri maksa veroja.”

Katainen kirjoittaa samassa kolumnissaan myös, että ”palkansaajien kesken tulontasauksesta huolehtii taas erittäin tehokkaasti jo verotuksen nykyinen erittäin kireä progressio”. ”Nykyisen kireän progression ennallaan pitävä veronalennus on siten veronmaksajien kesken sosiaalisesti hyvin oikeudenmukainen. Verotuksella kerätään varat, joilla heikoimmassa asemassa olevien palvelut ja tulonsiirrot kustannetaan.” ”Tulot ja menot ovat eri asia. Opposition väitteissä on tainnut olla enemmänkin kyse pyrkimyksestä harhauttaa kansaa”

Kannattaa lukea tuo koko kirjoitus Turun Sanomien verkkosivuilta

Olen täysin samaa mieltä Kataisen kanssa. On totta, että tällainen täydellisesti väärien käsityksien levittäminen ja valkoisen mustaksi muuttaminen on tullut osaksi politiikkaa. Vasemmisto-oppositio ei ole koko vaalikauden aikana eikä erityisesti Urpilaisen aikana pystynyt esittämään oikeastaan mitään kestävää vaihtoehtoa joka olisi aito kokonaisuus loppusummaltaankin. On nimittäin maailman helpoin luvata ilmainen päivähoito kaikille, ilmainen julkinen liikenne jne. kaiken tämän päälle. Eli puhumatta kertaakaan siitä mistä nuo rahat otetaan.

Veroista varmasti tulemme jatkossakin puhumaan paljon ja merkittävää on nyt ensi vuoden budjetissa se, että verotus kevenee kaikilla eli progressiota ei kiristetä enää nykyisestä jo nyt Euroopankin yhdessä kireimmästä ja samaan aikaan voimme ohjata pienituloisille paketin jossa heidän verotus kevenee 1,4 prosen ja keskituloisille 1,25 prosentin veronalennuksen ja muille prosentin. Kotitalouksien ostovoima tullee kaikenkaikkiaan ensi vuonna kasvamaan 3,5 prosenttia näiden ja muiden toimenpiteiden ansiosta ensi vuonna. Mutta keskustelu jatkuu ja toivottavasti ei mustavalkoinen.

Tänään itse suuntaan nyt aamusta Radio Hämeen vieraaksi. Radio järjestää henkilökunnalleen seminaarin jonne olen lupautunut alustamana hieman Riihimäen ja Hyvinkään talousalueen asioista. Kohta siis taas nokka kohden Etelä-Suomen pääkaupunkia.

….

Varsin mielenkiintoinen oli tämän päiväinen minisemma Radio Hämeessä. Suljettu keskustelu siis aiheesta Hyvinkää-Riihimäen talousalue ja sen tulevaisuus. Päivä tänään muutenkin talousalueemm ja myös kunnallisvaalien parissa. Haemme paraikaa Lopelle uutta kunnanjohtajaa ja aihe on herättänyt varsin mukavasti kiinnostusta. Toivotaa, että hyviä hakijoita tulee lopulta runsaasti. Ainakin nyt kuullostaa ihan lupaavalta. Myös kunnallisvaalien ehdokashankinta etenee. Lopelle sovimme vielä muutamia tapaamisia vaaleja silmälläpitäen ja myös Riihimäelle olen vielä ainakin kaksi tapaamista kalenteriin saanut mahtumaan. Itseasiassa tänään yhden erittäinkin mainion ehdokkaan Riihimäelle sain. Asia lopulliseen pisteeseen maanantaina.

Tiukka päivä sitten hyvin päätökseen ratsutallilla. Syksyn kisamme lähestyvät jo kovaa vauhtia, mutta tänään vielä trenaasimme sitä iänikuisuuden ihanaa ja aina yhtätarpeellista eli hyviä siirtymisiä. Teki hyvää.

Kommentit