Keskiviikko, 03.06.2009

Blogi, keskiviikkona 03.06.2009

Eilinen välikysymyskeskustelu oli odotetun laimea. Hallitus oli jo tehnyt alan toimijoiden esittämät ja tarvitsemat korjausliikkeet ja määrärahalisäykset työttömyyden ja erityisesti nuorisotyöttömyyden hoitamiseksi. Keskustelu jäikin ”väärin sammutettu” -tasolle ja erikoiseksi huutamiseksi mm. nuorisotyöttömyyden kasvusta.

Itse nostinkin keskusteluun esille myös juuri kreivin aikaan eilen julkistetun SAK:n toimepideohjelman työttömyyden hoitamiseksi. Se laittoi kohtuullisen erikoiseen valoon useammatkin poliittisen siiven puheet. Lisää aiheesta Taloussanomissa eilen: SAK: Potkuja mieluummin nuorille.

Tänään Venäjän pääministeri Vladimir Putin tulee vierailulle Suomeen. Vilkas vierailutahti ja avoin keskustelu kertovat maittemme nykyisestä hyvästä keskusteluyhteydestä ja mielenkiintoisia aiheita tänäänkin pöydällä. Esillä kuulemma ainakin Nord Stream -kaasuputkihanke, ympäristökysymyksiä, metsäteollisuuden haasteet ja sekä luonnollisesti jälleen rajanylitys- ja liikennekysymyksiä.

Eduskunnassa normaali aamu ja sitten välikysymysäänestys ja isona asiana salissa keskustelu Valtioneuvoston selonteosta valtiontalouden kehyksistä vuosille 2010-2013.

….

Tänään saimme mukavasti yliopistolakia eteenpäin. Työtä vielä riittää, mutta näyttää siltä, että saamme vielä valmista ennen juhannusta. Päivällä myös lakivaliokunnassa muutama asia mm. kotirauhan häiritseminen tekstiviestein otti askelia eteenpäin vaikka edelleen esitys on hyvin haasteellinen. Itse uskon, että paras ratkaisu saataisiin ainaan operaattorien kanssa teknisin ratkaisuin, mutta katsotaan nyt sitten miten asia loppuviikosta etenee.

Nyt täysistuntoon ja välikysymysäänestys ja mielenkiintoinen talouskeskustelu. Sieltä sitten illalla vielä Hollolaan paikallisen kokoomuksen Hei, me pelataan ulkopolitiikkaa iltaan yhdessä Riikka Railimon ja Petri Sarvamaan kanssa. Paikka Olkihattu Kauppakeskus Kompassissa ja aika kello 18.30. Tervetuloa mukaan.

….

Kello 22.16 ja juuri Hollolasta kotiin. Päijät-Häme oli tänään EU-kiertueemme keskiössä kun päivällä puolet ehdokkaistamme oli mukana Lahden kuukausimarkkinoilla ja iltapäivällä eri tilaisuuksissa ja sitten illalla Hollolassa vielä mukana Riikka Railimo ja Petri Sarvamaa. Kaksi kovanluokan kansainvälistä asiantuntijaa ja tekijää ja jos näitä meidän intoa, tietoa ja taitoa pohtii niin vaikkea näistä kahdesta sanoa mitä heissä eniten. Tietoa ja taitoa valtavasti pitkältä ajalta ja intokin todellakin kohdallaan. Myös väkeä oli illan tilaisuudessa erinomaisesti paikalla ja Hollolan kokoomuksen tyyliin ja tapaan kaikki viimeisen päälle. Oli mukava päätös pitkälle ja rankalle päivälle.

Tänään Yle laittoi puolueita ja niiden EU-ehdokkaita tähtikartalle mielipiteiden mukaan. Ylen tutkimuksen yllättävin ja hätkähdyttävin tulos on se, että Vihreät ja kommunistit ovat suurissa poliittisissa kysymyksissä kuin kaksi marjaa. Vihreät ja kommunistit ja heidän EU-ehdokkaansa ajattelevat yllättävästi samalla tavalla markkinataloudesta ja sotilaallisesta liittoutumisesta. Myös ympäristökysymyksissä Vihreät ovat kuin kommunistit ja myös talouskasvussa linja on sama. Mielenkiintoinen tutkimus jonka on siis tehnyt Tampereen yliopisto.

Kommentit