Keskiviikko, 03.02.2010

Blogi, keskiviikkona 03.02.2010

Tänään Valtiopäivät avataan mielenkiintoisissa tunnelmissa. Eduskunnassa näköjään vahva joukko vastustamassa kulujen karsimista, säästämistä ja sitä kautta esimerkin näyttämistä ja tämä voi tehdä alkavasta keväästä entistä vaikeamman. Varapuheenjohtajamme Sampsa Kataja kirjoitti eilen nettiblogissaan, että:

”Niinistön puhemieskauden tulokset puhuvat puolestaan. Säästöä kertyi viime vuonna yli kuusi miljoonaa euroa verrattuna vuoteen 2006. Tämä tarkoittaa yli kymmenen prosentin vuosittaista säästöä. Montako sairaanhoitajaa saa kuudella miljoonalla eurolla? Väitän, että eduskunnan työskentelyedellytyksiin löysien karsiminen ei ole vaikuttanut pätkän vertaa”.

Katajan koko blogi luettavissa hänen kotisivuillaan osoitteessa: www.sampsakataja.fi.

Itse uskon siihen, että kuitenkin hallituksen johdolla myös eduskunnassa voidaan jatkaa säästökuuria ja asioiden järkeistämistä. Siihen tässä talossa on paljon tarvetta ja varaa ja ainoa maamme historiassa joka siihen on määrätietoisesti tarttunut on puhemies Sauli Niinistö.

Mutta tänään siis kuulemme presidentin puheen valtiopäivien avajaisissa ja myös puhemies Niinistön puheen. Toivotaan, että hän edelleen jatkaa määrätietoisella linjallaan ja peräänkuuluttaa esimerkkiä ja esimerkinvoimaa johtamisessa ja vaikeista ajoista selviämisessä. Mitä muuta puheet esille nostaa sen päivä näyttää.

Nyt kuitenkin jo talolle. Aamuksi sovittuna töitä ja sitten illalla vielä mielenkiintoinen ilta Lopella Yrittäjäasioiden parissa. Olemme nostaneet nyt yhdeksi vahvaksi kehittämiskohteeksi kunnassamme. Yhteistyötä yrittäjäjärjestön kanssa on kehitetty ja lisätty, mutta myös aidosti ryhdytty toimeen sen eteen, että saisimme Lopelle lisää työpaikkoja ja se tarkoittaa siis uusia yrityksiä jne. Tänään aiheen parissa siis ilta.

….

Tänään saimme tärkeän tiedon, että puhemies Sauli Niinistö on valmis jatkamaan eduskunnan johdossa ja myös samalla tämänkin talon esimerkinnäyttöä. Oli mielenkiintoista seurata tänään miten kapinakenraalien hermo alkoi jo kiristää varsinkin kun arvostelua äänestysfarssille tuli joka puolelta. Niinistön vahva tukimies Heikki A. Ollila totesikin kuvaavasti Hesarissa, että ”käsittääkseni farssin järjestäjistä aika monella on henkinen krapula”. Saman lehden nettisivuilla perussuomalaisten Pirkko Ruohonen-Lerner kuvasi minusta varsin hyvin tämän episodin: ”Niinistö on puhemiehistä Kääriäisen kanssa parhaiten hoitanut homman. Koskinen on karkeasti syrjinyt perussuomalaisia ja suosinut omiaan. On järkevää, että pyritään säästämään ja näyttämään mallia. Jos kansanedustaja saa 1 200 käyntikorttia neljässä vuodessa, sen pitäisi riittää. Turha hyökätä Niinistön kimppuun, jos tilaa 200 lisää ja joutuu maksamaan 69 euroa. Ettäs kehtaakin.”

No pääasia, että tälle työlle on vahva kansantuki ja eduskunnaltakin vaaditaan säästöä ja järkeistämistä.

Mutta päivään siis jo paljon muutakin. Valtiopäivien viralliset avajaiset menivät tutun perinteen mukaan. Presidentin ja puhemiehen puheet olivat hyvin ajassaolevia ja erittäin kantaakin ottavia. Esillä luonnollisesti taloustilanne ja mm. työttömyys ja nuorisotyöttömyys. Pidin myös hyvänä sitä, että laajalle yhteistyölle ja yhteiselle tahdolle tuli tukea myös näissä puheissa. Ilman vahvaa tahtoa emme tästä selviä ja turhalle politikoinnille ei nyt ole varaa eikä sijaa. Olin tyytyväinen, että Halonen korosti tätä laajaa yhteistyötä. Toivotaan, että sitä nyt löytyy tässä vaikeassa tilanteessa. Niin kuin Niinistö puheessaan totesi ei meillä ole varaa menettää yhtään sukupolvea. Tällä hän korosti sitä, että meidän tulee nyt pitää kovaa huolta lapsista ja nuorista. Näin teemme.

Ilta sitten tänään avajaisten jälkeisen täysistunnon jälkeen Lopella. Olimme sopineet valtuuston Y4-yrittäjäiltakoulun tälle illalle ja täytyy todeta, että oli mielenkiintoinen juttu. Olemme pääsemässä kuntamme ja yrittäjiemme kanssa tässä hieman ”pilotoimaan” hommaa meidän maakunnassa ja toivotaan, että saamme hyviä tuloksia aikaan. Uskoisin, että meillä hyvät mahdollisuudet tässä menestyä. Kunnanhallituksemme puheenjohtaja Harri Nurmo ja hallituksen varapuheenjohtaja Saija Grönholm ovat kumpikin yrittäjiä. Itse valtuustonpuheenjohtajan pallilla istuva omaan yrittäjätaustaa ja myös Lopen Yrittäjien nykyinen puheenjohtaja Jarmo Laukkanen on sitten taasen myös valtuutettu. Tässä vain nyt muutama esimerkki siitä, että yrittäjänäkökulma on vahvasti mukana kuntamme nykyisessä päätöksenteossa. Ja niin kuin monia kertoja olemme kuulleet ja sen hyvin tiedämme, että yrityksistä hyötyy kaikki kuntalaiset. Kateellisuuteen ei siis ole syytä vaan tyytyväisyyteen jos tätäkin kautta esimerkiksi uusia yrityksiä ja työpaikkoja kuntaamme saamme. Tärkeää on muistaa myös tämä yrittäjä ja työntekijä myönteisyys kaikessa kunnan toiminnassa. Sitä ei saa unohtaa päivähoidon järjestämisessä, kaavoituksessa, lupa-asioissa ja ei missään. Klikki jossain on klikki toimivassa ketjussa josta siis hyötyy jokainen kuntalainen. Mutta katsotaan mitä saamme Y4:sen johdolla aikaan.

Tänään myös hieman palaveerasimme seutukuntamme SOTE-hankkeesta ja myös talousalueemme toisenasteenkoulutuksen Hyria Oy:n tilanteesta. Työtä tullee riittämään.

Kommentit