Keskiviikko, 01.09.2010

Blogi, keskiviikkona 01.09.2010

Nyt meni viimeinenkin pohja suomalaisesta keinotekoiselta Venäjä-keskustelujärkytykseltä. Näin on siis todistettu, että kaikki muut ovat ymmärtäneet mm. Jyrki Kataisen puheet paitsi osa suomalaisesta mediasta ja suomalaiset ulkopolitiikan dinosaurukset.

Nyt nimittäin myös Venäjän duuman ulkoasiainvaliokunnan puheenjohtaja Konstantin Kosatshov liittyi Kataisen kehujiin ja itseasiassa jopa kiitteli Kataista Venäjä-puheesta ja häntä ”Venäjästä aidosti kiinnostuneeksi poliitikoksi, joka pyrkii henkilökohtaisesti ymmärtämään, mitä nyky-Venäjällä tapahtuu”.

 Hei, aika hieno analyysi, joka osuu ja uppoaa. Juuri tästä oli kyse Kataisen puheessa ja tiesimme, että he jotka puheen oikeasti kuulevat niin tietävät mistä on kyse. Omaan joukkoon ja arvoon osasimme jo heti jättää sitten ne kommenttiautomaatit jotka olivat järkyttyneitä, että miten nyt venäläiset suuttuvat ja kyllä nyt tuli sanottua rumasti jne. Todennäköisesti tämä joukko ei puhetta ollut edes kuullut vaan tarkoitus oli vain aiheuttaa hämmennystä tai olla rähmällään itse. 

Kosatshov kirjoitti aiheesta jopa blogissaan ja paljasti myös sen miten Suomesta tarkoitushakuisesti annettiin väärää tietoa ja haettiin sen avulla paheksuvia kommentteja. Voi vain kysyä mikä on tällaisen toiminnan tarkoitus? Ja Kosatshov jopa kertoo asialla olleen myös journalistejä?? Kosatchovilta hänen sanoin ”kiskottiin närkästynyttä ja loukkaantunutta kommenttia tyyliin ”kuinka, kuka siellä uskalsi epäillä Venäjän suuruutta?”. Kosatshov ei näin lapselliseen toimintaan mennyt vaan halusi tietää asian todellisen laidan ja todennäköisesti siis aavisti tällaisen juonittelun.

Hän selvitti asian ja lopulta Kataista Kosatshov itseasiassa kiittelee ja kehuu ja jopa toivoo, että Kataisenlaisia poliitikkoja saisi olla enemmän Venäjän naapurimaissa ja muissakin maissa. Itseasiassa Kosatshov jopa arvelee Kataisen olevan seuraava maamme pääministeri. Hän myös kehui miten Venäjän suhteet Suomeen ovat kehittyneet tasavertaiseen suuntaan. Juuri näin

Hauska nähdä miten suuria otsikoita tästä lehtiin laitetaan? Koko kohu oli siis tarkoitushakuista ja sisäsiittoista. Suomettumista 2010-luvun tyyliin. Valitettavasti.

….

Tänään suuntaamme Benin kanssa Päijät-Hämeeseen. Kesärundimme jatkuu Lahden markkinoilla ja olemme Lahden Kokoomuksen kunnallisjärjestön kuukausimarkkinoiden teltalla klo 11-13. Tervetuloa siis juttusille. Zyskowicz & Heinonen KESÄRUNDI siis jatkuu myös syksyn tullen. Lisää kohteita vielä tulossa. Mutta tänään siis Lahti.

….

Kello 16.40 ja juuri Päijät-Hämeestä kotiin. Lahden Kuukausimarkkinat päästiin tänäänkin käymään upeassa auringonpaisteesta ja väkeä riitti tungokseksikin asti ainakin Kokoomuksen Korvakahvilateltalla. Kansanedustajaehdokkaitamme oli hienosti mukana ja keskusteluissa ehkä tänään kuumimpana Lahden Uusikunta -hanke. Niin kuin itse totesin ei tällaisessa asiassa tarvitse eikä pidäkään muita mennä neuvomaan – ainakin itse luotan, että jokainen kunta osaa tehdä kannaltaan parhaan mahdollisen ratkaisun tässäkin tilanteessa. Jäämme siis mielenkiinnolla seuraamaan mitä tuleman pitää. Sen uskallan veikata, että jos hanke nyt kaatuu niin ainakin osassa kuntia siihen palataan jo varsin piankin. Näin uskoisin.

Mutta nyt siis jo kotona ja tänään vapaailta. Katsotaan mitä keksitään.

Kommentit