Keskiviikko, 01.08.2007

Blogi, keskiviikkona 01.08.2007

Keskiviikko ja tämän viikon täydellinen vapaapäivä. Onneksi nyt aurinko paistaa ja hetken nauttia jälleen kesästä.

Aamulla sain mielenkiintoisen puhelinsoiton. Metsäasioista lähestyttiin ja ennen muuta kannettiin huolta siitä, että metsäomaisuutemme pirstaloituu perinnönjakojen myötä. Ratkaisuna soittajan mukaan voisi olla yhteismetsien kehittäminen. Asiaa on syytä selvittää sillä tiedän itsekin useita metsänomistajia -perijöitä, jotka eivät ole koskaan omassa metsässään käyneet ja metsäpalstat ovat täysin hoitamattomia. Siellä kasvaa tai kasvaisi suurin mahdollisuus jos niitä oikein hoidettaisiin ja hyödynnettäisiin. Eilen keskusteluissa nousi esille metsästyslain uudistukset. Nämä yhteydenotot toivomiani ja tärkeitä työntekemisen kannalta. Selvitetään ja palataan asiaan.

Nyt kuitenkin vapaapäivää.

Tänään puhelin on soinut liittyen Aamupostin ja muihinkin uutisiin koskien talousalueemme kuntaliitosselvitystä. Asian alulle pannut Hyvinkään kaupunginjohtaja Ossi Savolainen kommentoi asiaa lehdessä ja toteaa, että ei usko kuntaliitokseen. Tämän päivän AP:ssä (1.8.2007) Savolainen toteaa mm. ”On epärealististä odottaa, että liitos tapahtuisi vuoden 2009 alussa. Kunnilla menee tällä hetkellä erittäin hyvin, joten liitokseen tarvittava tahtotila on liian kaukana.” Kuntaliitoksen suurimmiksi hyödyiksi Savolainen nostaa alueemme vetovoimaisuuden lisääntymisen, palveluiden helpomman järjestämisen sekä työvoiman riittävyyden takaamisen.

No tänään sitten asiaan haluttiin minulta Hyvinkää Riihimäen talousalueen talousaluetoimikunnan puheenjohtajana kommenttia. Pidättäydyn kuitenkin edelleen liitosselvityksen ollessa kesken tuomasta esille omaa mielipidettäni liitoksesta tai sitä vastaan. Minusta on meidän kaikkien kuntalaisten etu, että selvitys tehdään ja voitaisiin tehdä realistiselta pohjalta. Silloin se antaisi parhaan mahdollisen faktan keskustelun ja arvopohdin aluksi. Valitettavasti tämä ei näytä nyt olevan mahdollista.

Savolainen on varmasti oikeassa aikataulun suhteen. 2009 on joka tapauksessa liian kireä aikataulu, mutta se ei tietojeni mukaan meitä haittaa. Yli maakuntarajan menevään liitokseen on mahdollisuus saada avustuksiin myös jatkoaikaa. Eli aikatauluun ei asiaa ole syytä kaataa, jos siihen muuten halua, tahtoa ja faktaa on.

Sen olen kuitenkin tuonut esille, että ilman muuta alueemme kuntien tulee tehdä yhteistyötä ja kehittää sitä edelleen. On silkkaa tyhmyyttä tehdä 20 tai 40 km sisällä neljässä kunnassa kaikki yksin. Tämän olen esille tuonut ja esittänyt jo aiemmin mm. päivöhoidon rajojen häivyttämistä. Toivotaan, että se esitys etenee ja parantaa alueemme asukkaiden tilannetta merkittävästi. Asukkaita – meitä kaikkia – vartenhan nämä kunnat yleensäkin on aikanaan perustettu. Sitä ei pidä myödkään unohtaa – ei puolin eikä toisinkaan.

No siis tuon verran töitäkin tänään. Mutta muuten olen saanut nauttia kesäpäivästä. Nyt kruunaan tämän päivän ratsastuksella. Ensimmäisen kerran kilpailujen jälkeen selkään. Viime viikolla hengähdystauko, mutta nyt kohti uusia haasteita – hevosmaailmassakin.

Pieni tauko kisan ja sitä edeltäneen viikonmittaisen tiukemman treenin jälkeen teki näköjään ihan hyvää. Tänään palasimme tosin juurille ja istuntatreenejä ilman jalustimia ja hevosen hallintaa. Siitä kaikki lähtee liikkeelle. Hyvästä tuntumasta, hyvistä merkeistä ja maltista. Tänään niitä löytyi ja tunti sujui kohtuullisen hyvin.

Ennen ratsutuntia vielä hieman Loppijärven kunnostusta. Jälleen oli jokavuotisen niiton aika ja tämä työ on nyt jo alkanut kantaa tulosta. Kaisla ja korte on vähentynyt selkeästi ja muutaman vuoden säännöllinen niitto tuottaa tulosta koko ajan uusilla alueilla. Me mökkiläiset olemme voineet samalla hoitaa myös omia rantojamme ja näin osaltamme kaunista järveämme ja tänään kone siis vieraili Pekkalankin rannassa. Hyvää jälkeä ja ensi vuonna tarve jälleen astetta pienempi.

Kommentit