Kesäteatteri se kesän tekee.

Blogi, lauantaina 29.06.2013

Parhaana kesänä olen kiertänyt toistakymmentä kesäteatteria. Ja tänäkin suvena päästään hyvään lukuun. Ja niinhän se on, että kesäteatterit ne kesään kuuluvat ja sopivatkin hyvin tällaisiin päiviin.

Tänään ensi-illassa oli oman kotikunnan Lopen Teatterin kesänäytelmä. Arto Paasilinnan Suloinen myrkynkeittäjä ja ohjaus Viivi Saarela. Ja minä totean heti alkuun, että pidin. Onhan tämä hieman erilaista kuin se monien rakastama rillumarei tai laulunäytelmät ja varmasti montaa roisi kielenkäyttökin ”järkyttää”, mutta takuuvarmaa Paasilinnaahan tämä on. Roisia huumoria vakavasta asiasta ja estottomaan paasilinnalaiseen tyyliin. Juonesta ei koukeroita puutu eikä solmujakaan ja Viivi Saarela on erinomaisella tavalla kokonaisuuden kasannut parituntiseen pakettiin pullakahvien kera. Kirjasta on tehty kaksikin eri näytelmäversiota, mutta niinhän se on, että hyvä ohjaaja siitä vasta näytelmän tekeen. Iso kiitos siis Saarelalle ja toisen kerran jo tällä viikolla ”Saarelan ensi-illassa”. Saarelahan käsikirjoittanut ja ohjannut myös tänä kesänä Riihimäen Daddy´s Pubin kesärevyyn Enemmän tätä ja isommat lusikat.

Lopen Kesäteatterihan on paikkana aivan ainutlaatuinen. Luonnon helmassa vanhan koulun nurkilla ja Aarne Salosen upea kokoon laitettava katos sateenkin varalle antaa takuun hyvästä teatterinautinnosta ainakin puitteiden osalta. Lavalla tänä kesänä nähdään tuttuja lopenteatterilaisia, mutta myös uusia kasvoja. Ja täytyy sanoa, että erittäin tyytyväisenä otin vastaan uuden pääroolin näyttelijän Arto Vedenpään Kauko ”Kake” Nyyssösenä. Erinomainen roolisuoritus ja vahvaa näyttelemistä, mutta luontevaa. ”Äijä kolmikon” muutkin, myös uusi, Timo Mäkynen Perana ja konkari Ilkka Esselström Fagerströminä ovat erinomaiset. Ilkan kitara soi hyvin ja tuo tunnelmaa ja äijien kännilaulut raikaavat aidosti ja tunteella.

Naispääosan esittävä Seija Lautanen Linnea Ravaskana tekee myös vakuuttavan roolisuorituksen ja jokainen ilme tuo paasilinnalaisuutta esitykseen lisään. Ja tuttu kasvo Kari Tuominen on tälläkin kertaa oma vahva Kari Jaakko Kivistön roolissa. Ja muu näyttelijäkaarti sitten ahkeroi useammassakin roolissa ja sieltä erityisesti uutena lavalla nähtävä Tanja Uusitalo jäi mieleen ja Hannes Mäkynen hieman erikoisemmissa rooleissaan. Ja Tanjassa hienoa sekin, että lavalle saadaan uusia loppilaisia ja mielenkiinnolla jään odottamaan millaiseen rooliin Tanja ensi vuoden 30-vuotisjuhlanäytelmässä laitetaan. Sinne ehdottomasti häntä jään odottamaan. 

Saarelan ohjaus saa hurjan lopun. Jätetään se salaisuudeksi, mutta pois kävellessämme totesimme kirkkoherramme kanssa, että seurakunta ei ollut mukana sponsoroimassa näytelmää. Hauskaa mustaa huumoria lopussa ja ehkä jotakuta järkyttääkin. No antaa järkyttää 🙂

Hyvä veto jälleen Lopen Kesäteatterilta. Ei sitä perinteistä vaan mustempaa huumoria ja hyvin ja taidolla tehtynä. Minä suosittelen ja pidin. Kaikki ei välttämättä, mutta eivät kaikki äidistäkään tykkää ja toiset tyttärestäkin.

Tuolta tai täältä löytyy Lopen Teatterin sivut ja esitysajat ja lippuvarauskin. Tervetuloa.

Lopelle voi toivottaa tervetulleeksi huomennakin. Huomenna nimittäin jatkuu Mustajoen Lehtosten Wanhojen koneiden ja traktoreiden tapahtuma. Kolmas kerta ja Riitta ja Simo Lehtosen hieman erilainen kokoelma on jälleen kasvanut. Pariskunnalla yhteensä yli 40 omaa traktoria ja sen lisäksi pellolla näytillä naapureiden ja tuttujen traktoreita ja vanhoja autoja ja koneita. Maamoottoreitakin vajaa kymmenen ja uutena lähes sata vuotta vanha kivimurskainkin. Ja totta kai päreitä lentelee ja paljon muuta.

Riitan ihastuttava 50-luvun huonekin on nähtävä ja sen lisäksi on lapsille paljon nähtävää alpakoista lähtien. Mutta ei paljastetta kaikkea. Tulkaa huomenna vaikka koko perheen voimalla elämysmatkalle Lopen Mustajoelle ja ottakaa vaikka mukaan isovanhemmatkin. Siinä varmasti tarinoita riittää kerrottavaksi. 

Paikka siis löytyy osoitteesta: Mustajoentie 314, Läyliäinen

Jos joku yli 100km päästä lähtee tämän blogini innostamana Lopelle ja Lehtosen Traktori ja vanhanajan tapahtumaan niin sanokaapa Riitalle ja Simolle terveisiä ja luvatkaa, että Heinonen lupasi kahvit maksaa 🙂

 

Eli esillä vielä huomenna sunnuntaina klo 10-16 vanhat traktorit, maamoottorit, kuorma- ja henkilöautoja. Työnäytöksiä mm. pärehöyläystä. Puffetti. Niin ja Havumäen vanhojen traktoreiden ja maatalouskoneiden museo avoinna elokuun loppuun asti sopimuksen mukaan ryhmille. Isäntään saa yhteyden puhelimella; Simo Lehtonen 0400 481565

 

Kiva kesäpäivä siis takana. Parhaita lomapäiviä. Huomenna raveihin Jokimaalle. Hurja-Ero ottaa seuraavan voittonsa ja se on sitten Suur-Hollolaa. Ja minä poika kannustan ja pelaankin vähän.

Kommentit