Suur-Hollola Ajoissa Hurja-Eron kanssa

Blogi, sunnuntaina 30.06.2013

Olen aiemminkin todennut, että ravit sopivat hyvin suomalaiseen vuoteen. Kesäravit kesään. Ja huippuravit ihan mihin vuodenaikaan tahansa. Tänä viikonloppuna ajettiin perinteiset Suur-Hollola Ajot Jokimaalla ja upean tapahtumaviikonloppu olikin tarjolla. Tänään päätapahtumapäivänä Jokimaa tarjosi parastaan lähes täydelle katsomolle ja tunnelma olikin sen mukainen.

Lopen Vaahteramäen Tallilta kaviouralla nähtiin suomenhevosten 30 000 euron päälähdössä Hurja-Ero. Jari Nylund on hionut hevosesta upean timantin ja tämä kausi on sujunut erinomaisesti. Tänään Eero kuitenkin kivenkovassa lähdössä mukana kanssa maamme muidenkin parhaiden suokkien kanssa ja kaksi kertaa uusittu startti koitui nyt Lopen herran kohtaloksi. Kolmannella startilla matkaan ja totutusti takaisin komennot olivat vieneet hurjapäältä parhaan taisteluinnon. Hyvä juoksu ja ennätysaika, mutta ei tällä kertaa voittoa. Mutta usko tästäkin juoksusta vain vahvistui. Auton takaa Kuopiossa ja Eero on Jallun kanssa pitelemätön.

Voittoon suomenhevosten finaalissa yllätysnimi Hannu Hietasen ajama vasta 6-vuotias Turoveli joka jätti maalisuorataistelussa viime vuoden mestarin Sörkän Sällin kakkoseksi.

Voitto aika oli kova 22,5/2160m. Itseasiassa se on ravikilpailuhistorian kaikkien aikojen viidenneksi paras tulos.

Myös maailmanennätysori Brad De Veluwe nähtiin tänään ensimmäistä kertaa Jokimaalla. Suomessa syntyneiden lämminveristen voittokin meni yllättäjälle. Brad koki ensimmäisen tappionsa kun voittoon juoksi Antti Teivaisen ajama Day Cruise. Ja Day Cruice teki sen näyttävästi tiukasti taistellen ja uudelle kilpailuennätyksellä 8000 katsojan edessä.  7-vuotiaan Day Cruisen uusi kilpailuennätys oli 12,2a/2140m ja voittosumma muhkea 110 000 euroa. Ja lähdön kovuudesta kertoi sekin, että lämppäreiden neljä ensimmäistä, joiden joukkoon ei siis Brad mahtunut, mutta siis Day Cruise, Aaron de Veluwe, Edward Ale ja Maxwell Mayday juoksivat kaikki saman 12,2a kilometriajan.

Mutta jotain huikeaa tarjoili Brad de Veluwekin tänäänkin. Brad kellotti aivan uskomattoman avausajan startissa. Surprise Lordin ohi avannut Brad de Veluwe pysäytti kellot ensimmäisen puolikkaan lopussa 06,0. Toinen puolikas mentiin hieman ”rauhallisemmin”, mutta finaali kierros sitten taas huikeaa kyytiä ja siinä Bradkin alkurevittelyn jälkeen jäi viidenneksi.

Kuvia lisää Suur-Hollola Ajoista FB-sivuilla.

Upeat Suur-Hollola Ajot näin päätökseen. Ensi viikonloppuna Lopen Hurja-Ero jatkaa kisakauttaan Kaustisilla. Ja mehän pidämme Lopen viiriä korkealla.

Kiitos upeasta ravipäivästä Jokimaalle ja Suur-Hollolaan tekijöille. Tällaisia ovat maamme parhaat kesätapahtumat ja yli 8000 katsojaa tänään ei voi olla väärässä. Kiitos. Ja kiitos myös Jari Nylund ja Minna Varis, Tiina Seppälä ja Hurja-Ero, että sain olla taas mukananne. Ravisydän sykkii samaan tahtiin.

Sellainen kesäpäivä se ja huomenna sitten kalenteri näyttää myös ihan vapaapäivää. Näin se kesäloma toimii.

Kommentit