Kesätapahtumien mahtipäivä.

Blogi, lauantaina 05.07.2014

Heinäkuun ensimmäinen viikonloppu on varmaan maamme vilkkain kesätapahtumaviikonloppu. Tänään olisi ollut kutsuja yli kymmeneen eri tapahtumaan ja tilaisuuteen ympäri Hämeen ja muuallekin päin Suomea. Kalenteriin mahtui tänään kolme hienoa tapahtumaa ja satoja kohtaamisia ja kymmeniä keskusteluja. Aamusta siis hieno kesäpäivä alkuun ja nyt illansuussa kotona.

Perunankukkapäivä on kotikuntani Lopen kesän ykköstapahtuma. 90-luvulla alkanut hieno uuden perunan juhla ja markkinatapahtuma on aina sellainen mitä meillä odotetaan ja mikä kerää yhteen niin kaikki loppilaiset, kesäloppilaiset kuin kauempaakin tulevat. Ja tänä viikonloppuna torimme on aina täynnä parhaita lähiherkkuja ja niin tänäänkin. Anita ja Mika Koukku olivat poikansa Tobiaksen kanssa laittaneet peruna- ja hernetiskit notkolleen kuten myös Mikkolan Suoramyynti Anne ja Antti Mikkolan johdolla. Oli loppilaista Ankkurin tilan hunajaa ja Musakan kalaa totta kai ja paljon muuta. Pelastakaa Lapset ry:n lettupaikasta on tullut myös kaikkien markkinoittemme kestohitti ja niin se oli sitä tänäänkin ja myös Lopen Karjalaisten kahvilateltalla oli mukavasti väkeä ja hyvä tunnelma. Itse sain tällä kertaa siis vain nautiskella toritunnelmasta ja oli mukava, että niin monta tuli juttusille ja tuomaan terveisiä niin Lopen, Hämeen kuin valtakunnankin asioista. ”Tavattavissa markkinahumussa” -sloganista on tullut täällä meillä jo käsite ja kaikki tietävät, että hihasta saa tulla nyppäsemään ja murheita tai ilonaiheita jakamaan. Tänäänkin molempia niin kotikunnan jutuista aina isompiin asioihin. 

Lopella sitten päivä jatkui ensimmäisten Hevoskarnevaalien parissa Lopen koulukeskuksen Korkeelan kentällä. Loppilaiset hevosihmiset olivat tehneet hienon uuden tapahtuman ja pallokentällä riitti niin asiaa kuin nähtävääkin. Jo aamupäivällä kivasti väkeä liikkeellä ja toivottavasti tästäkin tapahtumasta tulee perinne. Hevosia nimittäin Lopella aivan valtavasti ja niiden merkitys myös kunnallemme kasvaa koko ajan. Kymmenen pistettä siis tämänkin tapahtuman ideoijille ja puuhaajille. 

Sahtimarkkinat Padasjoella on sitten toinen tämän päivän suosikkini. Padasjoella on mahtava kokoomusyhdistys ja monta hienoa ystävää Sanna-Maria Laineen, Lauri Suomaan ja Antti Räsäsen johdolla ja sinne siis aina mukana mennä. Padasjoki taitaa olla Riihimäen ja Lopen jälkeen se kunta missä eniten kokouspuheita yms. on tullut kokoomustilaisuuksissa pidettyä ja aina hyvä henki ja into tehdä päällä. Ja se muuten on näkynyt vaaleista toisiin. Padasjoki on maamme kokoomuslaisin paikka ja hyvä niin. Tänään Sahtimarkkinoilla aivan valtavasti väkeä ja paljon myös Kokoomusteltallamme. Kahvia meni paljon ja jääkylmää vettä vieläkin enemmän. Helle siis suosi täälläkin. Paikalla oli kaiken kaikkiaan yhdeksän kokoomuslaista eduskuntavaaliehdokasta ja täytyy antaa kyllä tunnustusta hienolle ehdokasjoukkueellemme. Yhdessä tehdään se paras tulos. Padasjoellakin paljon juttukavereita ja muuta uusi sellainenkin jotka kertoivat löytäneensä minut netistä ja jääneen sitä kautta koukkuun tähän blogiini. Myös pari tuli varta vasten tuomaan kiitosta työstäni suomalaisen ja lähiruuan hyväksi ja myös huolta tuotii turpeennoston vaikutuksista lähivesiin kuin myös järvien muustakin rehevöitymisestä. 

Ja tässä vielä hieman tunnelmaa. Tällaista sen kesällä pitää ollakin… Kesäkiertuetunnelmaa Padasjoen Sahtimarkkinoilta.

Padasjoelta sitten päivä jatkuu Tuuloksen Tuuloseen ja siellä seuraava pysähdys ja sitten Hämeenlinnan kautta kotiin Lopelle takaisin. Nyt kello jo kohta viisi ja kesäpäivä jatkuu. Taidan nauttia seuraavaksi lasten kanssa Loppijärven aalloista.

 

Kommentit