Hevostelua ja autoilua.

Blogi, perjantaina 04.07.2014

Tänään mukava vapaapäivä. Aamusta ensin hieman nikkarointia mökillä. Pekkala sai nyt uuden kenkätelineen ja paikan hengen mukaan vanhoista heinäseinäistä. Olipa kiva taas verestää vanhoja teknisentyönopenkin taitoja. Sitten päivällä vain hyvän ystävän kanssa hieman heppahommiin. Lopen Hunsalan vanhoja ratapohjia ja vain ihan vähän kärpäsiä ja vain yksi paarma ja sekin vain minun kimpussa. Onnistunut ratsastelu siis. Ja yksi kyykäärmekin matkan varrella tiellä luikerteli, mutta taisi onneksi jäädä Teebalta huomaamatta. Upea tamma ja hauskaa ratsastusseuraa muutenkin.

Kotimatkalla sitten päiväkahvit Pilpalan kylänväen kanssa Perjantai-torilla. Pilpalan koululla joka kesäperjantai mukava kesätori ja tänäänkin kahvipöydät viimeistä paikkaa myöten täynnä. Mansikkaa ei nyt ollut tarjolla, mutta kotiinviemiseksi sentään kotitekoinen ruisleipä, Lopen porkkanoita ja sipuleita. Lähiruokaa siis parhaimmillaan.

Illalla vielä kävimme Lopen torilla Liikennetapahtumassa. Kuntamme nuorisotoimi oli järjestänyt paikallisten yhdistysten ja seurojen kanssa aivan uuden tapahtuman torillemme ja vastaanotto oli hyvä. Perheitä paljon liikkeellä ja nähtävää niin Harlikoista vanhoihin autoihin ja tietoa palokunnasta autokouluun ja hevosiin liikenteessä. Onnistunut tapahtuma ja sellainen mistä nelivuotiasta sai jopa useammankin kerran houkutella kotiin. Ja olihan se isommillekin jännittävää nähdä kuinka Lopen VPK:n miehet leikkasivat autoa voimaleikkureilla ja näyttivät miten vakavan onnettomuuden sattuessa toimitaan. Kiitokset vielä kaikille järjestäjille kivasta tapahtumasta ja toivottavasti tämä saa jatkoa ensi vuonnakin. 

Huomenna sitten jatketaan hieman Kesäkiertuettakin. Ensin aamusta kello 9-10 Lopen torilla uuden perunan juhlatapahtumassa eli Perunankukkapäivillä ja sitten 12-13 Padasjoella Sahtimarkkinoilla. Nähdään siis kesätunnelmmissa ja Lopella myös koulunkentällä uusi Hevoskarnevaalikin. Sinnekin tarkoitus aamupäivällä ehtiä. Se on kesäloma nyt.

 

Kommentit