Kesäravit – Riihimäki GrandPrix ja Kristalli-ajot.

Blogi, sunnuntaina 29.06.2014

Tämä päivä nautittiin kesäraveista Riihimäen Raviradalla. Vaikka sää oli enemminkin syksyinen niin kesäravitunnelma sentään oli kohdallaan. Katsomo oli tupaten täynnä ja yksitoista hienoa lähtöä jotka huipentuivat Riihimäki GrandPrix lähtöön sekä Kristalli-ajoon. Derby-voittaja Quite An Avenger oli pitelemätön GP:ssä ja juoksi varmaan voittoon ja liitti nimensä pitkään kunniataulukkoon. Perinnehän ulottuu aina vuoteen 1973, kun Einari Vidgren voitti ensimmäisen Riihimäki GP:n Orvalilla. Sieltä kisat jatkuivat aina vuoteen 1992. Silloin voittaja oli Antti Teivainen Vokkerin-Tähden kanssa. Siitä menikin sitten yli kaksikymmentä vuotta ilman tätä Riihimäen ”kunkkareita”, kunnes viime vuonna Jori Hovin johdolla Riihimäen Raviseura herätti perinteen henkiin. Paluun GP-voittajaksi loimitettiin vuonna 2003 Seppo Markkula Super Fridolla. Tänään Quite An Avengerin ohjaisissa nähtiin Mika Forss. Cheekin kaima Pekka Korven Diamond Duo hylättiin laukoilta. 

Riihimäki Grand Prix oli siis aikanaan parinkymmenen vuoden ajan Riksun kesäravikauden kohokohta. Voittajahevosten joukosta löytyy kovankin luokan nimiä kuten Charme Asserdal ja Viking Way. Parhaimmillaan GP-lähdön ykköspalkinto oli 1980-luvun alussa, jolloin voittaja kuittasi peräti 40 000 markkaa. Ja nyt siis Riihimäki GP-perinne jatkuu ja toivottavasti toinen kahdenkymmenen vuoden sarja saadaan aikaan.

Päivän toisessa nimilähdössä Kristalli-ajossa nähtiin kaviouralla myös mm. vuoden 2012 ravikuningatar Sirun Valpuriina. Valpuriina ei kuitenkaan tänään kovassa kyydissä mukana pysynyt vaan voiton otti Hannu Torninen Keisarilla ennen Pulun Pilkettä jonka kärryillä istui GP-voittaja Mika Forss. Sirun Valpuriina jätettiin lopulta kuudenneksi.

Hauska päivä tai iltapäivä ja alkuilta siis raviskalla. Monet kesäravit vielä edessä ja yhteen olen lupautunut myös isännäksikin. Silloin raveja esitellään ravien ensikertalaisille. Ja hieman tässä on suunnitelmissa jos pääsisi itsekin vielä ajamaan yhden leikkimielisen startin. Sitä lähtöä vielä selvitellään. Katsotaan.

Mutta lähtekääpä ihmeessä mukaan joku kerta. Kesäravit ovat parasta paikanpäällä. Riihimäen ravikalenterin löydätte täältä: www.riihimaenravit.fi

Mutta nyt hyvää Pekan-päivää Pekkalasta. Tai jo Pekan-päivän iltaa. Eilinen lämmin sää katosi taas yössä ja nyt vettä vihmoo jälleen Loppijärven selältä. Aikamoista tämä Suomen kesä.

Kommentit