Miltä kuullostaa 2 euroa sadalla kilometrillä?`

Blogi, maanantaina 30.06.2014

Tänään pääsin jälleen koeajamaan yhden mielenkiintoisen auton. Kaverini Jukka Mäkelä ajeli Lopelle puhtaasti sähköllä. Kulutus mukavat 2 euroa sadalla kilometrillä.

Auto oli siis Chevrolet Volt. Sähköauto jossa myös hybridin etuja. Auto on siis aikalailla samanlainen kuin Opel Ampera. Ehkä Voltti on sähköauto, sillä koko ajan vähintään yksi sähkömoottori on käynnissä. Mutta hybridiäkin löytyy bensamoottorin verran ja myös akutkin latautuvat ajettaessa. Sähkö vie järkevällä ajolla jopa 80 kilometriä ja kun virta loppuu niin bensamoottori starttaa huomaamatta ja matkan pysähtymättä. Bensa kanssa yhdellä ”latauksella” pääsee 500 km, kun otetaan 35 litran bensatankkikin mukaan matkan tekoon. Ja akut latautuvat hyvin yön aikana ihan omassa autotallissa normi pistorasiasta kuin huomaamatta neljässä tunnissa.

Hauska auto ajaa ja reipasta kyytiä Chervolet Volt tarjoaakin ja sähköauton tapaan löhdöstä heti maksimiväännöllä 370 newtonmetriä. Kiihdystys siis sataseen ihan normiauton tapaan ja ohitukset sujuvasti ja ääneti 🙂 Ja huippunopeudeksikin luvataan 160 km/h. Sitä en kantatie 54:llä päässyt tosin kokeilemaan, mutta normaali satanen menee heittämällä ja ohituksetkin siitä vaan.

Auton tilat ovat mukavat takaluukkua myöten. Akut tosin vievät yhden takapenkin paikan, mutta tarjoavat sen sijaan myös takapenkin matskustajille kunnolliset etupenkkityyliset istuimet. Akut siis näppärästi auton keskellä T:n muodossa.

Kiitokset hienosta kokemuksesta Jukalle ja Angelma & Mäkelä -tilitoimistolle. Ssshhh..ähköllä. Niin taloushallinto kuin ajelukin. Kurkatkaapa: Angelma & Mäkelä

Niin ja näin me mentiin

Kello 21.14 ja sadepäivä tämäkin jo takana. Kesä ei oikein näytä tulevan, mutta onneksi autoissa sentään lämmintä ja uusissa Kuplaa enemmän lämmitystäkin. Tai ainakin taisempaa. Madamen kanssa saa säätää koko ajan ja vuorotellen kylmä ja kuuma. Hauska peli kuitenkin kesäautoksi tuo Volkkarini ja nyt pientä kesälaittoa ja taas mennään.

Tänään illalla vielä vaalipäällikköni Riku Bitterin kanssa palaveri Riihimäellä tulevista vaaleista ja hieman tulevista tiimijutuistakin. Jos siis sinäkin haluat mukaan erilaisiin tapahtumiimme ja tilaisuuksiimme ja ehkäpä tekemäänkin kampanjaa niin laita rohkeasti vain viestiä minulle. Porukkaa on tullut nyt kesällä valtavasti lisää ja näyttää siltä, että paljon uusia myös Lahdesta ja Hämeenlinnasta. Kiva juttu. Mutta siis viestiä vaikkapa FB:n kautta tai sähköpostilla ja tapoja auttaa ja olla tekemässä on juuri niin monta kuin on tekijöitäkin. Ja jokainen pienikin apu on aina tervetullutta.

Huomenna Kesäkiertueeni jatkuu Hämeenlinnan Kuukausimarkkinoilla. Siellä olen jo heti aamukahvien aikaan eli 8.30-9.30. Tervetuloa markkinoille ja juttusille. Ja sitten päivällä isännöimään puolustuministeri Carl Haglundin Riihimäen vierailua. Hauska päivä siis luvassa huomenna.

 

 

Kommentit