Kesälomalla kesäköhässä.

Blogi, sunnuntaina 27.07.2014

No, miten se nyt kurkkukipu ja flunssa iskee kun hellepäiviä pitää. Tänään otettu siis ihan rauhallisesti ja hieman otettu lääkettä. Pitäisi mies saada kuntoon keskiviikoksi kun kesätyöt Jyväskylän Suurajoissa alkaa. Siis Neste Oil Rallyyn tänäkin vuonna jo keskiviikkona ja viisi hienoa päivää juontoja ja selostamista luvassa. Mutta sitä ennen pitää saada ääni kuntoon ja mies iskuun muutenkin.

Lomalla sairastamisesta tuli mieleen, että mukavaa luettavaa töistä tarjosi tämänpäiväinen sunnuntain Hämeen Sanomat. Toimittaja Markku Uhari oli tehnyt hyvää työtä selvittäen meidän kansanedustajien työssäkäyntiä eduskunnassa ja tekimisiäkin siellä. Perinteiset aloitteet, puheenvuorot ja poissaolot oli kirjattu totta kai. Mutta mielenkiintoinen uusi mittari mittaamaan meidän kansanedustajien työtä oli Aktiivisuusprosentti. Siihen viittasi myös otsikkokin eli ”Läsnä ainakin muodollisesti”. Tämä aktiivisuusprosentti sitten kertoi sen oliko vain painanut läsnöolonappia vai oliko myös osallistunut keskusteluunkin. Pienein prosentti oli 21% ja suurin 114%. Oli mukava huomata, että tuo paras prosentti oli minulla. 

Toimittaja oli myös hieman vertaillut puheenvuoroja ihan koko eduskuntaankin. Hän kirjoitti, että ”Heinonen jäättää vertailussa taakseen jopa tunnetut istuntosanailijat Timo Soinin ja Ben Zyskowiczin.” Minun puheenvuoromäärä sis 481 kun kaimalla 425 ja Benillä 454. Ihan mukana huomio tuokin.

No nämä nyt ovat tällaisen hiljaisen heinäkuun uutisia. Mutta hyvä, että työtämme myös seurataan ja sitä mitä eduskunnassa kukin tekee ja kuinka siellä paikalla on. Yksi tapa siis verrata meitä ja arvioida myös työtämmekin. 

Mutta nyt kun on lomalla on hyvää aikaa sairastaa. Keitän lisää kuumaa juomaa. Kuumaa juomaa? Niin kai se pitää helteelläkin olla kuumaa.

 

Kommentit