Ahveniston maauimalasta iloinen.

Blogi, maanantaina 28.07.2014

Mahtavia kuvia ja tilapäivityksiä tullut tänne sosiaaliseen mediaakin Ahveniston maauimalasta. Henkilökohtaisesti olen enemmän kuin iloinen, että yksi upea ja historiallisestikin arvokas Olympialaiskohde on nyt saatu saneerattua ja käyttöön. Tätä hanketta pidin esillä pitkään Valtion Liikuntaneuvostossa ja muistan miten sain jopa osalta Hämeenlinnan poliitikkojakin kritiikkiä, että ei sitä pidä korjata. Me pidimme kuitenkin päämme ja esitimme hankkeelle uudestaan valtiontukea ja lopulta äänestyksen jälkeen enemmistö Hämeenlinnankin päättäjistä oli sitä mieltä, että tällainen kohde kannattaa korjata. Nyt remontti on valmis ja legendaarinen maauimala on taas kunnossa ja ihastuttaa lukuisia lapsiperheitä ja muitakin. Vuoden 1952 olympilaisten maauimala on nyt taas upeassa loistossa. Paikka missä siis aikanaan ratkottiin nykyaikaisen viisiottelun uintikilpailut Suomen olympilaisissa.

Tiedän, että tällaisten kohteiden ylläpitokin maksaa, mutta olen aivan varma, että tällaiset kohteet tuovat myös paljon sellaista väkeä paikalle jotka eivät muuten tulisi. Ja jokainen matka Hämeeseen jättää tänne rahaa monessa muodossa ja tässä valtaosan Hämeenlinnaan. 

Ja hei kurkatkaapa seinälle. Valaistussuunnittelija Arto Heiskasen pronsseiset figuurit puuseinällä heijastavat auringon kierron mukaan seinään viisiottelun lajihahmojen varjot.

Olen enemmän kuin tyytyväinen, että tämä iso hanke on nyt valmis. Ja olen myös varma, että uudistettu maauimala innostaa taas monia sellaisiakin liikkumaan jotka eivät palloiluhalleille lähde. Ja mikäs tällaisina hellepäivinä olisikaan mukavampaa kuin uida ja nauttia aurinkosta. Nyt Ahveniston Maauimala on siis avattu ja se on avoinna 26.7.-31.8.2014 klo 8-20. Ja hei huom: Vapaa pääsy!

Kesäflunssa alkaa myös pikku hiljaa helpottaa. Rohtoja on otettu nyt jos jonkinmoista ja kyllä se mies sieltä rallikuntoon vielä keskiviikoksi saadaan. Huomenna Loppi-viikon tapahtumia. Nähdään.

Kommentit