Neste Oil Rally Helsinki Battle keräsi yli 20 000 motorsportin ystävää.

Blogi, lauantaina 26.07.2014

Iso kiitos Neste Oilille.

Olipahan tapahtuma. Hietalahdessa järjestetty tapahtuma toi motorsportin aivan kaupungin sydämeen ja toivottavasti tämä osaltaan vie eteenpäin haavettamme siitäkin, että jonain vuonna Suomen MM-rallin avauspätkä voitaisiin ajaa Helsingissä. Esimerkiksi keskiviikkoiltana vain yksi pätkä ja miltä kuullostaisi erikoiskoe vanhaa Eläintarhanrataa mukaillen ja sieltä Kuolemankurvan kautta stadikan parkkialueille ja maali sitten sisällä Olympiastadionilla. Paikalla olisi takuuvarmasti 50 000 ihmistä ja ehkä tämä voitaisiin toteuttaa nyt juuri ennen kuin Stadion menee suureen remonttiin. No, ei mennä asioiden edelle vaikka tästäkin tänään keskustelimme. Haaveita ja unelmia pitää olla ja ne on tehty toteutettavaksi. Katsotaan.

Tämän helteisen päivän kilpailun voitti WRC Citroenilla Mads Östberg. Finaalissa nuori norjalainen sai vastaan legendoista aika-ajojen parhaan eli Hyundain WRC:llä ajaneen Marcus Grönholmin. Eroa maalissa miesten välillä lopulta 1,8 sekunttia. Ja vaikka Bosse taipui kakkoseksi niin mies osoitti sen, että halutessaan hän voisi ajaa edelleenkin rallin MM-sarjassa ja siellä kärjessä. Mutta mies on jo maailmanmestaruutensa voittanut ja nauttii nyt elämästä muuten ja motorsportilla höystää sitä näin rennommin.

Mukana legendoista nähtiin Helsinki Battlessa myös Markku Alen, Tommi Mäkinen ja Juha Kankkunen ja ensi viikonlopun Neste Oil Rallyn tämänpäivän kuskeista kisaa ajoivat Juho Hänninen, Jari-Matti Latvala, Mikko Hirvonen, Sebastien Ogier ja Thierry Neuville. Aikamoinen oli siis moottoriurheilupöydän kattaus ja kun kalustona nähtiin tämän päivän kovinta rallikalustoa Volkswagenin, Citroenin ja Fordin WRC-autoina ja sokeri pohjalla vuoden 1985 Hannu Mikkolan Audi S1 Quatro Juha Kankkusen käskemänä niin siinähän oli moottoriurheiluväki aivan pähkinöinä. Vai miten se nuoriso nykyään tapaa sanoa. No tykättiin siis 🙂

Suuri kiitos vielä Neste Oilille 20 vuoden rallisponsoroinnista. Ensi viikonlopun Neste Oil Rally on siis NesteOilin nimen alla jo 20. Hienoa päästä jälleen selostamaan itsekin ja kesätyötä riittää aina keskiviikosta sunnuntaihin. Viime vuoden tapaan äänessä Ouninpohjan Kakaristossa, Surkeella, maalijuhlissa ja totta kai nyt myös rallireittiin palaavalla Harjun supererikoiskokeella. Sitä en vielä koskaan olekaan saanut selostaa. Eli jotain uutta, jotain vanhaa ja jotain sinistäkin. Mikko Hirvosen Ford Fiesta RS WRC on nimittäin nyt ensikertaa uudessa sinisessä värissään kotikisassa. Odotan jo kisaa malttamattomana ja tässä tulee selostajan veikkaus: 1. Jari-Matti Latvala, 2. Sebastien Ogier ja 3. Juho Hänninen. Uskon ja toivon.

Vieläkin korvissa Kankkusen B-ryhmäläisen murina. On se vaan ralliautojen ralliauto.

….

Mutta mahtui sitä päivää muutakin.

Turkhaudan markkinat Hausjärvellä 400-vuotta.

Aamusta ajelin Hausjärvelle. Turkhaudalla upeat kesämarkkinat ja paljon tuttuja ja valtavasti nähtävääkin. Ja mikä hienointa upeita hevosiakin niin ratsuina, talutusponeina kuin kärryineenkin. Ja torikahvila ja siellä hyvää seuraa koko aamupäivän. Juttukavereita siis riitti. Ja kotiinkin lähti iso kassillinen tavaraa. Kesätorit ovat vaan niin mun juttu.

Hieman hymyillen luin jälleen Aamupostin entisen päätoimittajan Olavi Saarisen Heltan alta -palstaa. En oikein ymmärrä, että hän tällaiset kesätapahtumat haluaa nollata kissanristiäisiksi. Ehkä hänen tavoitteensa olikin enemmän sivaltaa minua sillä taitaa olla ihan kaikissa tapahtumissa missä minäkin tänä suvenani olen kesälomaani viettänyt näkynyt myös Aamupostin toimittajakin. Niin tänäänkin eli kissanristiäiset näyttävät kiinnostavan lehteäkin. Minulle nämä eivät ole kissanristiäisiä vaan kesän parhaita tapahtumia ja tilaisuuksia missä on ilo aina käydä. Jätän siis tuollaisen naljailun ja kesätapahtumien väheksymisen omaan arvoonsa. Ja taisi Saariselta unohtua sekin, että ei minun kesälomalla tekemät käyntini liity millään tavalla eduskunnan työhön. Siellä ei nyt istuntoja ole eikä valiokuntiakaan. Ne laitan jälleen syksyllä kaiken edelle ja niin olen laittanut tähänkin asti. Tuoreimmassa poissaolotilastossa ei ollut yhtään poissaoloa minulla. Eli työt ensin ja kesäloma ja kesätapahtumat nyt. 

Mutta nyt ei murehdita töitä vaan nautitaan lomasta. Ja mikä hienointa Suomen suvi on täynnä toinen toistaan upeampia tapahtumia, kesäteattereita ja markkinoita. Suosittelen vuosikymmenten kokemuksella 🙂

 

 

Kommentit