Kesäkokouksessa ennätysmäärä väkeä Lopen Kokoomus haluaa kehittää kunnan tiedottamista

Uutiset, perjantaina 08.08.2008

Lopen Kokoomus ry järjesti perinteisen kaikille avoimen kesäkokouksensa tänä vuonna Veljesmajalla. Kokous veti paikalle ennätysmäärän kuntalaisia ja esillä olikin paljon ajankohtaisia asioita kunnallisvaaleista kunnan talousasioihin ja kunnanjohtajan valinnasta luottamushenkilöorganisaation uudistamiseen. Veljesmajalla linjattiinkin kokoomuksen syksyn tavoitteet.

– Olemme järjestäneet vuosittaisen tällaisen kesäkokouksen, jonka asialista on koostunut aina tulevan vuoden suuremmista linjakysymyksistä. Viime vuonna esillä oli kunnantalousasiat laajemmin ja tällä kertaa pääpaino oli kolmessa teemassa; kunnanjohtajanvalinta, luottamushenkilöorganisaatio ja kunnallisvaalit, kertoi Lopen kokoomuksen puheenjohtaja Timo Heinonen.

Veljesmajan kesäkokouksen isäntänä toimi kokoomuksen varapuheenjohtaja Samppa Jaro ja vilkaskeskustelu viivyttikin iltapalaa aina pitkälti yli kahdella tunnilla.

– Syksyn kunnallisvaalien ja ensi valtuustokauden tavoiteohjelmamme julkistamme myöhemmin, mutta keskeiset teemat tulevat olemaan Viihtyisä Loppi, Asumisen Loppi ja Kehittyvä Loppi. Lisäksi kärkiteemana tulee olemaan toimet kylien elävöittämiseksi mm. tonttipolitiikkaa uudistamalla sekä erittäin tärkeänä kunnan tiedottamisen uudistaminen, kertoi Samppa Jaro kokouksen linjauksista.

Kokouksessa linjattiin myös kokoomuksen tavoitteita kunnan luottamushenkilöorganisaation uudistamiseksi. Keskeisenä periaatteena uudistustyössä kokoomus piti aktiivisuuden ja osallisuuden parantamista sekä organisaation uudistamista. Kokoomus haluaa myös parantaa kuntalaisten vaikutusmahdollisuuksia kotikunnan asioihin. Nämä tavoitteet näkyvät puolueen linjauksissa jo luottamushenkilöorganisaatiota uudistettaessa, mutta myös kunnallisvaaliohjelmassa.

– Keskeistä meille on se, että saamme luottamushenkilöiksi tehtäviinsä sitoutuneita ja aktiivisia kuntalaisia. Haluamme mm. kehittää erityisesti vanhempaintoimikuntien roolia ja asemaa niin kouluissa kuin päiväkodeissakin, kertoi Timo Heinonen.

Kokoomuksen kesäkokouksessa linjattiin myös syksyn kuntatalouden asioita ja myös puolueen kunnallisvaalitavoitteita. Ehdokastilanne Lopen kokoomuksella kehittyy koko ajan.

– Ehdokkaita on enemmän kuin viime vaaleissa ja todella mielenkiintoisia uusia nimiä. Tulemme julkistamaan ensimmäiset ehdokkaamme näinä päivinä, kertoi Heinonen ja kannusti edelleen loppilaisia lähtemään mukaan kuntavaaleihin.

– Näissä vaaleissa valitaan ennätysmäärä uusia valtuutettuja ja itse toivon todella, että saamme nyt mukaan hyviä ehdokkaita. Kannustan todella olemaan nyt myös itse aktiivinen. Yhteyttä voi ottaa puhelimitse 050-5122 760 tai sähköpostilla timo.heinonen@eduskunta.fi tai Eeva Pyhälammeen 050-331 5465 tai eeva.pyhalammi@loppi.fi.

Kommentit