Kesäinen Tallinna – Pääsemmekö joskus junalla Tallinnaan ja Eurooppaa?

Blogi, sunnuntaina 16.06.2019

Kaunis ja lämmin kesäpäivä Tallinnassa. Valtavasti väkeä liikkeellä ja turismi kukoistaa. Täältä voisi Helsinki ottaa monessa oppia ja mallia.

Pohdin tässä aamulla, että niinköhän vielä käy, että minun elinaikana nämä kaksi pääkaupunkia ovat yhtä nopean raideyhteyden kautta? Olisi varmasti valtava lisä molemmille kaupungeille, mutta meille Suomesta myös yhteydenavaus Eurooppaan. Kun raideyhteys toimisi läpi Baltian niin varmasti myös lentoliikenne saisi elinvoimaisemman kilpailijan ja myös vaihtoehdon.

Tässä vaiheessa hieman skeptinen olen hankkeen etenemiselle, sillä nyt näyttää sille, että Antti Rinteen hallitus ei saa edes pääradan remonttia etenemään suunnitellusti. Suunnitteluraha sille pitäisi saada nyt kesän lisätalousarviossa ja tämän eteen teemme nyt työtä. Jos tätä vai 8 miljoonan akuuttia suunnittelurahaa hallitus ei pääradalla nyt kesällä saa niin epäonnistuminen on uudelta hallitukselta täydellinen ja voinemme sanoa hyvästit EU:n suurille infrarahoituksille. Nyt SDP ja keskusta näytönpaikan edessä ja kaikki tuki, että onnistuisivat eivätkä riitelisi tätä kokonaisuutta ohi suun.

Nyt vielä Tallinnan Vanhaan kaupunkiin. Jos sitten vaikka Peter Vesterbacka saisi hoidettua Tallinnan tunnelin sillä maamme hallitus tuskin siinä onnistuu.

Kommentit