Kepeät mullat MP-verolle – kaipaamaan jääviä on vähän- Perussuomalaiset ja Keskustakin nyt myös valmiita perumaan

Blogi, perjantaina 10.02.2017

Illan hienoin uutinen saatiin perussuomalaisten lehdestä Suomen Uutisista, kun perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Sampo Terho kertoi, että PS on myös valmis perumaan moottoripyöräveron. Välittömästi tämän jälkeen myös pääministeripuolue keskusta ilmoitti ryhmäpuheenjohtaja Antti Kaikkosen johdolla, että myös he valmiita perumaan veron ja kun Kokoomus on alusta asti ollut tähän valmis ja jopa sitä ajanut niin voi sanoa, että kaipaamaan ei jää kukaan ja kepeitä multia.

Eli nyt voi hyvin todeta, että MP-vero perutaan ja kun samassa kokonaisuudessa on myös venevero joiden tuotto-olettamakin laskettiin yhteiseksi niin samalla perutaan myös venevero. Jostain korvaava tulo pitää hallituksen etsiä ja se varmasti tehdään kevään kehysriihessä. Ja kun mp-veron ja veneveron pohja oli jo muutenkin höttöinen ja verotuotot perustuivat suureen optimistiset niin tuotto on helppo korvata.

Eduskuntaviikko siis sai hienon päätöksen tämän uuvutustaistelun päätyttyä voittoon. Eduskunnassa tänään puolustusvaliokunnan kanssa pitkä ja perusteellinen luottamuksellinen kuuleminen Laivue 2020 -hankkeesta ja sitten MRL- ja asuntotyöryhmämme palaveri ennen lyhyttä täysistuntoa. Iltapäivällä vielä hieman kuntavaaliasioita Riihimäellä ja Lopella ja nyt koti-iltaa viettämään Shellin parlamentin kautta.

Olin ajatellut hieman talousasioita ja tilanteen oikeaan kuvaa hieman avata tänään blogissani mutta perussuomalaisten taipuminen tässä mp-veroasiassa nyt muutti pääaiheen. Palaan talousasiaan maanantaina.

 

 

Kommentit