Kellojen kääntely jatkuu…

Blogi, sunnuntaina 27.10.2013

Taas on kelloja väännelty ja käännelty. Esitykseni kellojen kääntelystä luopumiseksi ja siirtymiseksi yhteen pysyvään aikaan siis tyrmättiin. Esitys meni asian päällä istuvalle liikenneministeri Merja Kyllöselle (vas) ja hän ilmoitti, että asiassa ei ryhdytä toimiin. Suurin osa perusteluista oli liikenneturvallisuutta mihin kuulemma liikenneministerin mukaan kellojen kääntely auttaa. Itse epäilen sitäkin. Ja sitten lopputoteamana, että EU:ssa tämä on yhdessä sovittu jne.

No senhän minäkin tiesin ja kerroin jo esityksessänikin ja siksi toivoinkin, että Suomi ottaisi aktiivisen otteen asian korjaamiseksi. Nimittäin jos halua ministerillä olisi niin asiaan voisi vaikuttaa. Esimerkiksi yhtälailla EU-maa Espanja on ehdottomana jopa koko maan aikavyöhykkeen muuttamista. Perusteluna se, että espanjalaisista saataisiin tehokkaampia työntekijöitä. Espanjassa sentään virkamiehet ovat myöntäneet asian ja todenneet, että ”väärä aikavyöhyke saa espanjalaiset heräämään liian aikaisin, mikä vaikuttaa heidän työkykyynsä.” Espanjassa asiaa myös selvitettiin huolellisesti ja raportissa todettiin lisäksi, että ”aikavyöhykkeen vaihto taas toisi espanjalaisille enemmän vapaa-aikaa ja säännöllistäisi nukkumis- ja ruokailuaikoja, raportissa sanottiin.”

En siis ymmärrä miksi meillä ei olisi voinut vain kesäajasta luopumista selvittää kunnolla ja huolella. Aiheelle ja asialle kuitenkin erittäinkin suuri kansalaisten tuki. Ja palautetta on teiltä tullutkin enemmän kuin mistään muusta. 

Toki helpommalla pääsee kun esitykset tyrmää lyhyesti. Mutta niin tässä maassa ei kyllä mikään muutu eikä eteenpäinkään mennä. Kellojen kääntelyllä on paljon enemmän negatiivisiä vaikutuksia kuin hyötyjä. Toivottavasti joku tuleva liikenneministeri tämänkin ottaa vakavasti.

Menen kääntämään nyt vielä keittön kellon ja autonkin kello odottaa rukkaamista. Hyvää kellojen kääntelyn ja vuorokausirytmin sekoittamisen päivää teille kaikille.

Ei nautita tästä.

Pikkupoikien salibandyn riemua ja Art Hämettä.

Olipas hauska päivä tämä kellojen kääntelyn ensimmäinenkin. Neljä vauhdikasta salibandypeliä LFT:n 2003-poikien kotiturnauksessa ja tunnelmarikas Värttinän käytäväkonsertti Riihimäen Matkakeskuksessa. Art Hämeen upea päätöskonsertti.

Lopen Floorball Teamin 03:set pelasivat upeat pelit ja voittivat kaikki kolme matsiaan. 10-vuotiaat pikkupojat ovat pelanneet jo monta vuotta salibandya ja sen näkee tästä porukasta. Todella taitavia yksilöitä ja vuosi vuodelta yhä taitavampi joukkue joka pelaa joukkueena. Joukkueen valmentajana Kollinin Tero on tehnyt poikien isien kanssa hyvää työtä. Täytyy tuotelle Terolle kyllä antaa iso kiitos tällaisesta työstä. Viikottain mies ajaa tänne entiseen kotikuntaansa Hämeenlinnasta valmentamaan Nollakolmosia ja tekee sen hienolla asenteella. Joukkueesta näkee, että pelaamisesta nautitaan ja kentällä on kivaa. Ja se tuottaa tulostakin niin kuin tänäänkin.

Ja onhan se upea nähdä miten entisten Laakan pelaajien pojat ja monien muiden kavereiden pojat siellä kentällä pelaavat ja niin täysillä kuin täysillä voi pelata. Ja tänäänkin varsinkin kahdessa ensimmäisessä ottelussa katsomo oli viimeistä paikkaa myöten täynnä ja tunnelma sen mukainen. Se on tällaisen pienen paikkakunnan voimavara ja hienous, että täällä eletään tällaisissakin turnauksissa aina yhdessä. Ei tarvita liigamatsia ja superpesistä vaan omien lasten hienoja matseja joissa kannustamassa on vanhempien lisäksi mummut ja vaarit sekä kummit ja ystävät.

….

ArtHäme päättyi Värttinän konserttiin.

Illansuussa sain vielä osallistua Riihimäen Matkakeskuksessa Art Häme -tapahtuman päätöskonserttiin. Värttinä toi konserttinsa Matkakeskuksen käytävälle ja asemalla olikin aivan poikkeuksellinen tunnelma. Välillä musiikki-iloittelun keskeytti VR:n Rouva toteamalla, että ”Lähijuna Helsinkiin lähtee raiteelta kolme” ja sitten taas mentiin kansanmusiikin parissa. Värttinä juhlii tänä vuonna 25-vuotista taivaltaan ja Mari Kaasisen johdolla bändi on tehnyt upeaa uraa. Tänäänkin käytäväkonsertti oli todellakin tunnelmarikas. Hymyä oli aika-ajoin vaikea saada kasvoilta pois biisien loputtuakin ja toisaalta taas shamaanien ja noitien tunnelma vei aivan muihin maailmoihin.

Hienoa konsertti ja kiitos siitä ArtHämeelle ja Värttinälle. Marilaulua rallattelen….

Kommentit