Kehityskeskustelu uuden pääministerin kanssa.

Blogi, tiistaina 15.07.2014

Kyllä ja nimenomaan niin päin, että minua tässä kehitetään. Tai ehkä kumpaakin. Puolin ja toisin. Tuore puheenjohtajamme ja nykyinen pääministerimmekin Alexander Stubb nimittäin kertoi tuoreeltaan valintansa jälkeen, että hän haluaa käydä kahdenkeskiset keskustelut jokaisen kansanedustajamme kanssa. Tänään siis suuntasin junalla Helsinkiin ja Valtioneuvoston linnaan. 

Antoisa keskustelu ja kävimme läpi hieman nyt työnalla olevia asioita minun osaltani. Niistä valtaosa siis ympäristöpolitiikan ja ulko- ja turvallisuuspolitiikan saralla. Sitten hieman tunnelmia täältä Hämeestäkin kohti eduskuntavaalivuotta ja hieman myös ajatuksia tulevastakin. En nyt sen syvemmälle tähän mene, mutta toteanpa vain, että hyvä fiilis jäi ja hyvä henki eteenpäin jatkaa.

Hieman hymyilen olen seurannut nimittäin esimerkiksi paikallislehtemme Aamupostin muutaman toimittajan harmistusta siitä, että kokoomus ei jäänytkään kahtiajakautuneeksi puheenjohtajakisan jälkeen. Viimeksi Heltan alta -palstan kirjoittaja Olavi Saarinen naljaili asiasta, että ”Heinonen käänsi takkinsa”. Itseasiassa sellainen saa vain hymyilyttämään. En nimittäin ymmärrä mikä takinkääntö se on, jos kisan jälkeen yhdessä kootaan joukot uuden puheenjohtajan taakse. Olisiko esimerkiksi ministeri Jan Vapaavuoren ja ministeri Paula Risikon pitänyt jäädä omiin poteroihinsa antamatta tukea puheenjohtajakisan voittaneelle Alexander Stubbille. Näin on monessa puolueessa käynytkin. Viimeksi SDP:ssä missä edelleen saamme lukea lehdissä ja netissäkin kuinka kisan hävinneen joukoista vedetään koko ajan mattoa valitun puheenjohtajan jalkojen alta. Meillä tällaiseen ei onneksi kukaan sortunut vaan heti kiitospuheessaan kymmenen minuuttia valinnan ratkettua Jan Vapaavuori käski kaikkia ottamaan oman ehdokkaansa tukipinssit rinnastaan pois ja liittymään hänen kanssaan uuden puheenjohtajan Alexander Stubbin joukkoihin. Näin minäkin tein totta kai ja täydellä tuen nyt uutta valittua puheenjohtajaamme vaikka kisavaiheessa liputinkin Jannen puolesta. Ja jotain Kokoomuksen yhtenäisyydestä kertoo sekin, että puheenjohtajakisaan osallistuneet jatkavat uudenkin puheenjohtajan ja pääministerin hallituksessa keskeisimpinä ministereinä ja Alexander Stubb täydensi vielä ministeriryhmäämme kolmella ministerillä joista jokainen tuki puheenjohtajakisavaiheessa muuta ehdokasta kuin häntä. Nykyinen sosiaali- ja terveysministeri Laura Räty oli keskeinen tekijä Jan Vapaavuoren puheenjohtajakampanjassa kuten myös nykyinen maatalousministeri Petteri Orpokin. Ja nykyinen Eurooppa ja Ulkomaankauppaministeri Lenita Toivakka tuki puheenjohtajakisassa Paula Risikkoa. Mutta kun valinta oli tehty oli joukkueemme taas yhtenäinen. Totesin Lahden puoluekokouksen jälkeen, että Kokoomus oli yhtenäisempi sieltä lähtiessään kun sinne tullessaan. Ja nämä kesäkuukaudet ovat vain joukkuettamme hitsanneet entistä enemmän yhteen. Eli pettymys on tuotettava näille toimittajille joita kokoomuksen yhtenäisyys harmittaa. Näin se nyt vaan on ja sen kanssa on heidänkin elettävä.

Tämä yhtenäinen Kokoomus-joukkue oli tänään myös keskusteluissa esillä kun pääministerin kanssa kävimme asioita läpi. Oli helppo todeta, että henki on kokoomuksessa nyt hyvä ja into ja tahto korkealla ja siihen oli helppo puheenjohtajammekin yhtyä. Itseasiassa fiilis on sellainen, että nyt tehdään jälleen yhdessä jotain sellaista mitä ennen ei vielä nähty. Katsotaan.

Helsingistä sitten kotiin. Iso maitokahvi matkaan ja junaan. Junassa on leppoisa matkustaa ja lukea ja nautiskella lomasta. Nyt jälleen järvenrannassa ja mökillä. Illalla kalaa ruuaksi. Mikäs sen paremmin täällä grilliin sopisikaan. Sortsit siis takaisin jalkaan ja nopea paluu kesälomalle.

Kommentit