Kaunisniemessä ihastuttava ja rauhoittava hetki kohti uutta vuotta

Blogi, sunnuntaina 30.12.2018

Tänään Loppijärven kolmannella kirkolla Helsingin Ortodoksikirkon Kaunisniemessä oli kaikille avoin vedenpyhitys, liturgia ja ikonien siunaus -tilaisuus. Mökiltämme Kaunisniemeen matkaa vain muutama kilometri soratietä ja ajattelimme mennä katsomaan ja kokemaan kauniin tilaisuuden. Ja todellakin kannatti. Rauhoittava, voimaannuttava ja lämminhenkinen kaksi ja puolituntinen.

Itse en siis ortodoksi ole, mutta olen täällä aiemminkin kirjoittanut mm. siitä kuinka isoisoisoisäni aikanaan lahjoitti Hämeenlinnan Ortodoksikirkon kaupunkiin ja myös puolisoni puolella on ortodokseja vaikka itse kuulummekin luterilaiseen kirkkoon. Olen kuitenkin ystävystynyt Riihimäen suuren ikoninäyttelyn jälkeen Metropoliitta Isä Ambrosiuksen kanssa ja hänen kauttaan onkin ollut mielenkiintoinen päästä tutustumaan esi-isien kirkkoon ja sen hienoon perinteeseen ja myös tilaisuuksiin.

Helsingin Ortodoksiseurakunta hankki Kaunisniemen leirikeskuksen maa-alue lahjoitusvaroin 22.11.1963. Kaunisniemen leirikeskus sijaitsee Lopella noin tunnin ajomatkan päässä Helsingistä ja vuonna 1976 järvenrantaa rakennettiin hirsikirkko. Helsingin metropoliitta Johannes vihki sen käyttöön 24.7.1977 ja se pyhitettiin Pyhille Herran äidinäiti Annalle ja apostoli Jaakobille. Pari vuotta sitten 2016 Kaunisniemeen valmistui uusi esteettömän majoitusrakennus ja sen myötä Lällyssä on majoitustilat 120 henkilölle. Kannattaa tutustua ja esimerkiksi pääsiäisenä jälleen siellä kaikille avoimia Jumalanpalveluksia ja hartauksia. Suosittelen menemään ja kokemaan.

Tänään minulla kalenteri vain tyhjää täynnä. Aikaa siis ensin Kaunisniemessä itselle ja ajatuksille ja nyt perheelle ja lähimmäisille. Tuntuu oikealle.

 

 

Kommentit