Käsihygienia parasta koronankin aikaan – Suorat lennot pahimmille tartunta-alueille tulisi kieltää

Blogi, keskiviikkona 26.02.2020

Paniikkia ei pidä lietsoa, mutta kyllä Suomessakin Korona pitäisi ottaa vakavissaan ja tosissaan.

Paras ja tärkein keino tälläkin hetkellä on se perinteinen jo alakoulussa opittu käsihygienia. Käsienpesu! Se tärkeää normaalistikin flunssa- ja influenssa-aikaan, mutta nyt myös korona-viruksenkin levitessä.

Samaan aikaan Sanna Marinin hallituksenkin kyllä pitäisi viimein ottaa tämä asia vakavasti. Pitäisi varautua myös pahempaan. Esimerkiksi en itse ymmärrä millään, että edelleen Suomesta jatketaan suoria säännöllisiä lentoja Italiaan korona-viruksen leviämisalueille?

Lentoja ei kokonaan pidä keskeyttää. Tällainen totaalikielto itseasiassa saattaa olla yksi syy siihen, että juuri Italiassa virus nyt leviää. Italian Kiinan lentojen totaalikielto sai aikaan todennäköisesti sen, että italialaiset ja Italiaan halunneet tulivat Kiinasta sinne sitten sinne eri teitä. Näin tietoa ja valvontaa ja myöskään testausta ei osattu tai pystytty toteuttamaan sillä tavalla kuin olisi pystytty suorien lentojen osalta tekemään. Tällöin olisi ollut mahdollisuus myös eristää mahdollisia tartunnan saaneita jne. Siksi paluulentoja pitää jatkaa ja myös tarvittaessa evakuointilentoja suomalaisten osalta. Mutta nehän tapahtuisikin silloin tieten kentälä A kentälle B ja näin myös valvonta olisi toteutettaessa hyvin. Mutta sitten ihmetystä aiheuttaa se, että miksi Suomeen ja Suomesta annetaan edelleen suorien säännöllisten lentojen jatkua esimerkiksi Italian tartunta-alueille?

Ryanair siis lentää koko ajan (kahdesti viikossa) edestakaisia lentoja Lappeenrannasta Italian Bergamoon. Kysymys kuuluukin, että onko tällaisten lentojen jatkaminen vähän kuin venäläistä rulettia? Ymmärrän, että paluulentoja alueelta tehdään, mutta nekin olisi syytä tehdä tieten ja valvoen. Nyt tuntuu, että meillä luotetaan siihen perisuomalaiseen asenteeseen, että ”Eihän se minuun tartu”.

Finnairhan esimerkiksi perui jo omat suorat edestakaiset lennot Manner-Kiinaan 28. maaliskuuta asti. Myös muita lentoja on vähennetty.

Tilanne on siis vakava, mutta paniikkia ei pidä lietsoa. Myöskään vähättelylle ei pidä antaa tilaa eikä myöskään vaikenemiselle? Juuri sain tuossa yhden yhteydenoton missä Italiassa olevia suomalaisia ei ole informoitu valtion toimesta millään tavalla? Olisiko tällaiseen nyt jo syytä? Huoli kasvaa.

Olemmekin nyt kokoomuksesta vaatineet toimia maamme hallitukselta. Nyt näyttää siltä, että Marinin hallitus asiaan olisikin tarttumassa. Tuleeko pelkkää puhetta ja huolta vai myös konkreettisia toimia niin se jää nähtäväksi.

Meillä pitää nyt myös varautua todelliseen kansanterveysuhkaan. Maailman terveysjärjestö WHO:han julisti Koronan eli virallisesti on COVID-19-viruksen aiheuttaman epidemian jo kansainväliseksi kansanterveysuhaksi. Odotamme siis edelleen maamme hallitukselta toimia.

….

Pizzaa ja Politiikkaa Hämeenlinnassa

Eduskunnan pitkän päivän ja monien keskustelujen mm. EU:n puheenjohtajakaudesta ja erityisopetuksesta lähdimme vielä Malinin kanssa Hämeenlinnaan Pizzaa ja Politiikkaa iltaa pitämään. Aapo Warjovaaran johdolla Steakhousessa jälleen väkeä hienosti ja nyt erityisen vilkasta ja tiukkaakin keskustelua. Vajaa parituntia meni hetkessä ja pizzan lomassa tuli puhuttua niin Korona-viruksesta kuin Kokoomuksen tilastakin ja myös taloudesta ja raidehankkeista. Laittoivat nuoret vähän Heinosen aika-ajoin tiukoillekin 🙂

Antoisa ilta ja täytyy kyllä sanoa, että jos nämä paljon itseltä työpäivien päälle vaativat niin kyllä nämä valtavasti myös antavat. Tänäänkin aivan super ilta. Ja samalla lupasin nuoria auttaa myös kuntavaaleissa ja uusia pizzailtojakin jälleen työnalla. Mä niin tykkään työstäni.

Eduskunnassa myös tänään erittäin tärkeä teollisuuskuuleminen puolustusvaliokunnassa ja myös hieman kevään Kokoomuksen askelmerkkejäkin kävimme läpi.

 

Kommentit