Karoliina Viitanen Lopen Wapun juhlapuhujana Sinivalkoisesta Vapusta tullut vahva vapun perinne Lopella

Uutiset, sunnuntaina 27.04.2014

Lopen kaikkien yhteinen Wappu järjesteään jälleen kirkonmäen juurella senaattori Yrjö Sakari Yrjö-Koskisen patsaalla torstaina 1.5. klo 10.30. Nyt jo seitsemännen kerran järjestettävän vapunpäivän Sinivalkoisen Vapun juhlapuhujaksi on lupautunut kunnanjohtaja Karoliina Viitanen. Yrittäjäperheen tyttärenä kunnanjohtaja on valinnut puheensa otsikoksi: Yrittäjä, työn sankari.

Tilaisuuten on tavan mukaan kutsuttu mukaan jälleen kaikki loppilaiset, mutta myös vapaa-ajanloppilaiset ja Lopelta aikanaan muuallekin muuttaneet.

– Tilaisuudesta on muodostunut vuosien saatossa mukava kaikkien yhteinen kevään, ylioppilaiden ja suomalaisen työn ja työntekijöiden juhla Lopella. Sään suosiessa kirkonmäen juurella on jälleen varmasti paljon väkeä.

Sinivalkoisen Wapun avaussanat lausuu Lopen kunnanhallituksen varapuheenjohtaja Tiina Seppälä ja päätössanat Lopen kunnanvaltuuston puheenjohtaja, kansanedustaja Timo Heinonen. Juhlan musiikista vastaa hetki sitten Vuoden Naiskuoroksikin valitun Timotein laulajat.

Aiempina vuosina vapunjuhlapuhujina on Lopella kuultu Hannele Yrjö-Koskista, Tarja Toivosta, Ahti Gåpåa, Risto Nurmea, Pekka Perkoa ja viime vuonna Seppo Kuparista.

Kommentit