Karoliina Viitanen jatkaa Lopen kunnanjohtajana.

Blogi, perjantaina 04.05.2012

Tätä joutui aivan tosissaan jännittämään tänä keväänä. Karoliina nimittäin haki suurempia saappaita ja pyrki Rovaniemen kaupunginjohtajaksi. Entinen kotikaupunki ja Suomenkin mittapuussa aikalailla ainutlaatuinen kaupunki houkutteli Karoliinaa ja ymmärsin sen hyvin. Ja tiesin myös sen, että kun tämä nainen päättää jotain niin silloin hän on tosissaan ja menee eteenpäin. Nytkin Karoliina eteni suuren kaupungin valintaprosessissa aina haastattelu ja ns. testausvaiheeseen ja olen varma, että jos politiikka ei olisi astunut kuvioihin niin Karoliina olisi myös valittu kaupunginjohtoon. Mutta onneksemme nyt Rovaniemi parasta napannut ja me saamme Lopella pitää Karoliinan jatkossakin.

Aikanaan kun Lopelle valittiin pitkäaikaisen hallintojohtajan Raimo Sireenin jälkeen uutta hallintojohtajaa sain olla mukana tässä hakuprosessissa valtuuston puheenjohtajana. Hakijoita oli paljon ja hyviä hakijoita monia, mutta nopeasti nipusta yksi nousi ylitse muiden. Valinta oli ainakin minulle silloin helppo ja hallintojohtajan pestissä Karoliina näytti nopeasti osaamisensa ja tekemisensä myös epäilijöilleen.

Hetkeä myöhemmin pitkäaikainen kunnanjohtajamme Voitto Saraneva jäi vuorostaan eläkkeelle ja edessä oli uuden kunnanjohtajan valinta. Hallintojohtajana toiminut Karoliina Viitanen haki paikkaa. Me olisimme jo silloin ottaneet hänet mukaan haastatteluihin ja jatkoon valintaprosessissa, mutta yksi puolue torppasi tämän silloin. Hakutilanne kuitenkin uusiutui jo hetkeä myöhemmin kun tällöin valittu kunnanjohtajamme sai suuremmat saappaat entisen kotikaupunkinsa johdosta. Olimme siis jälleen hakemassa uutta kunnanjohtajaa. Halusimme tehdä avoimen hakuprosessin ja niin myös teimme. Mutta yksi erottui joukosta samantien. Itse olin haastatteluiden jälkeen entistä vakuuttuneempi, että Karoliina Viitanen on paras ja oikein henkilö johtamaan kotikuntaamme. Olin myös tyytyväinen kun koko kokoomuksen valtuustoryhmä oli samaa mieltä ja myös valtaosa muista valtuutetuista. Karoliina Viitanen valittiin kuntamme kolmanneksi kunnanjohtajaksi ja olen nyt vakuuttunut, että työhönsä tartuttuaan hän on näyttänyt myös epäilijöilleen olevansa oikea henkilö kuntamme johtoon.

Aikanaan Karoliina kun muutti Lopelle ja aloitti hallintojohtajana niin hän otti poikkeuksellisella nopeudella ja tavalla haltuunsa koko kunnan. Niin kuntamme eri alueet tiedollisesti ja myös näkemyksellisesti. Hän laittoi vettä liikkeelle eikä pelännyt tarttua vaikeisiinkaan asioihin. Arvostin sitäkin paljon. Tiesin myös sen, että vaikeisiin asioihin tarttuminen voi aiheuttaa myös muutosvastarintaa. Sitäkin jonkin verran näimme, mutta avoin ja hyvä tapa tehdä työtä sulatti myös tätä. Ja joskus on vain tilanteita että asioita on pakko laittaa kuntoon ja tehdä vaikeitakin ratkaisuja. Karoliinasta löytyy myös tämä vastuunkantajan puoli. Ja olen nyt hyvin vakuuttunut siitä, että valtaosa kuntamme luottamushenkilöistä, työntekijöistä ja kuntalaisistakin pitää Karoliinaa erinomaisena ja parhaana mahdollisena kunnanjohtajana meille. Mutta tottakai on myös heitä jotka näkisivät varmasti paikalla jonkun muunkin. Tottakai. Ja se sallittakoon.

Mutta nyt olen helpottunut ja tyytyväinen, että Rovaniemi tyytyy toiseksi parhaaseen hakijaansa. Joskus politiikka on vain tällaista. Mutta meille loppilaisille tämä on voitto. Saamme pitää Karoliinan ainakin toistaiseksi kuntamme johdossa ja olen varma, että tuloksiakin syntyy. Seuraavaa maalia haetaan jo. Ja hyviä uutisia on tulossa.

Mutta toisaalta tämä kevät ja monet isot ja vaikeat asiat ovat osoittaneet sen, että Karoliina Viitasen jalkoihin sovitellaan pian jo jälleen jossain päin suurempiakin saappaita. Hänen osaamisensa ja tapansa tehdä työtä on tiedostettu ja huomattu niin Riihimäen seutukunnalla, koko Hämeessä kuin Helsingissäkin ministeriöitä myöten. Ja se tarkoittaa sitä, että jossain vaiheessa saappaat kasvavat. Mutta toivottavasti ei Lopen kannalta ainakaan ihan heti vielä. Meillä nimittäin työtä ja tehtävää tekijälle riittää. Ja Karoliina on juuri sellainen.

Karoliina Viitasen kanssa on mukava jatkaa eteenpäin.

Tänään perjantaina eduskunnassa lyhyt päivä. Aamusta ympäristövaliokunta ja sitten ulkoasiainvaliokunta vielä ennen täysistuntoa. Mutta onhan sitä kolmessakin kokouksessa ihan riittämiin yhdeksi perjantaiksi.

Kello 16.01 ja hetki sitten kotiin. Istunnossa yritin tänään päästä vielä ääneenkin, mutta juuri ennen puheenvuoroani se keskeytettiin Suuren Valiokunnan kokouksen takia ja näin puheenvuoroni siirtyi ensi viikkoon. No silloin sitten. Nyt jo siis kotona ja tässä odotellaan jo jääkiekon MM-kisojen alkua Suomenkin osalta. Jukka Jalonen on koonnut jälleen erinomaisen joukkueen kisoihin. Ymmärrän hyvin, että osa arvosteli esimerkiksi Ville Peltosen poisjättämistä joukkueesta. Mutta aika aikaansa kutakin ja muistakaapa viime kevättä ja vaikkapa kevättä 95. Kumpanakin nuoret uudet Leijonat ovat olleet ratkaisijoina ja nälkäisinä sellaisina. Ville Peltonen oli sellainen nälkäinen Leijona 1995 ja tänä keväänä Mikael Granlundit ja kumppanit. Heillä osalla jo viime kevään MM-kulta taskussa, mutta olen varma, että Mikke ja kumppanit ovat mieluummin kaksinkertaisia maailmanmestareideita kuin yskinkertaisia. Nyt otetaan se toinen ja putkeen.

Mutta ennen illan matsia vähäksi aikaan pihatöihin. Se nollaa mukavasti mielen viikon jälkeen.

Kommentit