40. Uudenmaan Rastipäivät Lopella.

Blogi, lauantaina 05.05.2012

Tänään Lopella Luutaharjun ja Kalamajan kämpän maastoissa järjestetään Uudenmaan 40. rastipäivät. Riihimäen Suunnistajat järjestävät isot kilpailut ja mukaan on tulossa viikonlopun aikana satoja suunnistajia. Kilpailukeskuksena toimii kuntamme muutama vuosi sitten hankkima nyt Lopen Samoojien käytössä oleva Kalamaja Kalattoman lammen rannalla. Toivotaan, että aamun ja yön sade tästä helpottaa ja Lopen upea luonto näyttää suunnistajillekin parhaita puoliaan. Paikka nimittäin on todellakin kappale kauneinta Hämettä ja Suomeakin.

Itse aamusta ennen kisoihin tutustumista mökille. Tänään jättitalkoot Tapaninmyrskyn kaatuneiden puiden ja latvojen parissa. Riihimäen Urheilusukeltajat tulevat apujoukoiksi ja tarkoitus saada pidat kuntoon. Sitten olisikaan enää rännit ja otsalaudat maalausta vaille. Näin saataisiin puolen vuoden korjausurakka kuntoon. Lopultakin. Luonto se on ihmeellisen vahva ja arvaamaton.

Mutta nyt Aamuposti ja kuppi kahvia. Mukava päivä tulossa.

Kello 19.13 ja hetki sitten kotiin. Tänään siis aamupäivä ja illansuu risusavotassa Loppijärven rannassa. Parinkymmenen suuren männyn oksat ja latvat nyt kerätty Riihimäen Urheilusukeltajien avustuksella pois ja nyt Tapanimyrskyn tuhot alkavat olla aikalailla menneen talven lumia. Vielä hieman maastossa kantojen repimä näkyy, mutta kyllä se siitä pikkuhiljaa sitten maisemoituu. Aikamoinen urakka ollut.

Päivällä kävin vieraana tutustumassa siis myös Riihimeän Suunnistajien järjestämiin Uudenmaan Rastipäiviin Lopen Vääränvastamäen maastoissa Kalamajan Kämpällä. Mukana yli 800 suunnistajaa tänään ja huomenna ja täytyy kyllä todeta, että aikamoinen oli kuhina niin kämpän pihapiirissä kuin metsässäkin. Ehkä eniten sykähdytti se miten tässä lajissa mukana niin alle 10 vuotiaita junnuja kuin myös yli 80-vuotiaita konkareitakin. Eräs tekikin kysymyksen, että tiedänkö miksi suunnistajilla on niin paljon lonkkavaivoja verrattuna muihin lajeihin? No, vastaus oli, että ei yli 80-vuotiaat enää muissa lajeissa kisaa. Niinpä se on.

Lopen Samoojien isännöimä Kalamajan Kämppä oli todella hieno paikka tällaisellekin tapahtumalle. Samoojat ovat tehneet paikassa valtavan talkootyön ja nyt kun paikassa on niin sähkö kuin ajanmukaiset kuivakäymälätkin ja vesien käsittelyjärjestelmät niin paikka toimii upeasti. Olen varma, että Samoojien upea talkootyö on varmasti sulattanut viimeisimpienkin vastustajien ja epäilijöiden mielen liittyen paikan hankintaan loppilaisten käyttöön aikanaan. Tällaisia paikkoja on hyvä olla ja kun ne toimivat tällä tavalla ja kehittyvät koko ajan niin ei voi muuta kuin hattua nostaa. Nytkin Lopen Samoojat olivat mukana pitämässä puffettia tapahtumassa ja tätä kautta heillä jälleen lisää mahdollisuuksia kehittää upeaa erämaakämppää niin omaan kuin muidenkin toimijoiden käyttöön. Tänään itsekin sain paikkaa risutalkoolaisilleni eli Riihimäen Urheilusukeltajille kehua ja kyllä nuo suunnistajatkin olivat paikasta ja sen maastoissa niin haltioissaan, että olen varma, että kilpailu ei jää viimeiseksi. Ja paikkahan sopii hienosti vaikkapa suunnistusleirienkin tekemiseen ja vaikka mihin. Kannattaa tulla tutustumaan ja ottaa yhteyttä paikan käytön suhteen Lopen Samoojiin ja siellä Juhani Kurkeen. Yhteystiedot ja kuviakin lisää löydätte täältä: Lopen Samoojat.

Mutta iso kiitos vielä Lopen Samoojille ja Rastipäivät järjestävälle Riihimäen Suunnistajille. Teette upeaa pr-työtä Lopen eteen. Kiitos siitäkin.

 

Kommentit