Turun Sanomien mukaan eniten valiokuntapoissaoloja kertyi Rkp:n Ulla-Maj Wideroosille. Tilaston kakkoseksi Wideroosin jälkeen nousivat Satu Taiveaho (sd), Petri Salo (kok), Merikukka Forsius (vihr), Maarit Feldt-Ranta (sd), Tanja Saarela (kesk). Paljon poissaoloja kertyi myös Sdp:n puoluejohtaja Eero Heinäluomalle ja hänen puoluetoveri Kimmo Kiljuselle.
Ahkerimmat joka kokouksessa
Turun Sanomien tilastoinnin mukaan monet kansanedustajat osallistuivat valiokuntiensa työhön erittäin tunnollisesti. Lehden mukaan kaikkiaan 17 kansanedustajalle ei kirjattu yhtään poissaoloa valiokuntatyöstä. Tunnollisimpia olivat Arja Karhuvaara (kok), Esko Kiviranta (kesk), Lauri Oinonen (kesk), Petri Pihlajaniemi (kok) ja Erkki Pulliainen (vihr). He ovat jäsenenä kahdessa valiokunnassa eivätkä saaneet tililleen kummastakaan valiokunnasta yhtäkään poissaolomerkintää.
– Itse kuulun tuohon listaa. Tuossa listassa nyt kuitenkin mukana vain he joilla on kaksi valiokuntaa. Osalla on yksi ja osalla siis jopa kolmekin. Itse kuulun tähän yhden valiokunnan ryhmää eduskuntaryhmämme nuorimpana. Olen tähän ratkaisuun erittäin tyytyväinen, kertoi Timo Heinonen ja totesi olleensa mukana jokaisessa sivistysvaliokunnan kokouksessa viime vuonna.
– Itse olen aina pitänyt sellaista johtosääntöä mielessä, että otetaan töitä sen mukaan mitä pystytään hoitamaan. Nyt Sivin lisäksi toimin mm. Valtion Liikuntaneuvostossa ja Eduskunnan kirjaston hallituksessa ja ne työllistävät osaltaan kohtuullisen hyvinkin.
Nollaa poissaolosarakkeessa ei Heinonen ehdottomana tavoitteenaan pidä. On luonnollista, että vuosien aikana päällekkäisyyksiäkin syntyy.
– Varmasti poissaoloja tulee, mutta helpolla en niitä itselleni suo. Toivotaan, että terveenä saan jatkaa se on ehto yksi, mutta varmasti joku päällekkäisyys aina silloin tällöin voi tulla, totesi Heinonen.
Heinosen mukaan on hyvä, että puheenvuorot ja poissaolot kirjataan ja niitä saa myös seurata, mutta kansanedustajien paremmuutta niillä on Heinosen mukaan turha mitata.