Kokoomusnaiset: Lastensuojelu vaatii kovempia otteita

Uutiset, torstaina 24.01.2008

Kokoomuksen Naisten Liitto haluaa tuoreen puheenjohtajansa, kansanedustaja Henna Virkkusen johdolla koventaa otteita lapsiin kohdistuvien seksuaalirikosten vähentämiseksi ja uhrien toipumisen edistämiseksi. Kokoomusnaiset arvostelevat samalla tuomioiden lievyyttä ja epäyhtenäisyyttä.

– Arviolta 10 prosenttia 15-vuotiaista on kokenut seksuaalista hyväksikäyttöä. Tuomioiden pituudet kertovat tuomioistuinten käsityksistä teon vakavuudesta ja antavat signaalin yhteiskunnalle. Rangaistusasteikon maksimi ei ole riittävä merkki teon vakavuudesta, jos tuomiot todellisuudessa jäävät asteikon alkuosaan, toteaa puheenjohtaja Henna Virkkunen.

Samalla Kokoomusnaiset toteavat, ettei edes vankeustuomio aina estä rikosten uusimista tai ensikertalaisten tekoja, joten rikosten ennaltaehkäisyyn on löydettävä tehokkaampia keinoja.

Kokoomusnaiset kannattavat kemiallisen kastraation käyttöönottoa sekä kannustavat etsimään muita uusia keinoja ehkäistä ennalta lasten hyväksikäyttötapaukset. Kokoomusnaisten mieslestä oikeusprosesseja lasten hyväksikäyttötapauksissa olisi lisäksi nopeutettava ja kuntiin tulisi saada riittävät lastensuojelun ja lastenpsykiatrian palvelut uhrien auttamiseksi.

Kommentit