Kansanedustajien kyselytunnit alkoivat lukioissa – Hämeenlinnan Pizzaa ja politiikkaa keräsi illalla nuoria yhteen

Blogi, maanantaina 18.02.2019

Maakuntapäivä vei tänään jo aamuvarhaisella Hämeenlinnaan ja pimeää oli kun sieltä takaisin kotiin pääsin. Päivään mahtui aamulla ensin Hämeen Maakuntahallituksen kokous ja sitten avasimme Kaurialan Lukiossa uuden Kansanedustajien Kyselytunti -sarjan yhdessä Tarja Filatovin ja Aino-Kaisa Pekosen kanssa.

Uusi Kansanedustajien Kyselytunti -sarja alkoi tänään Kaurialan Lukiosta.

Maakuntahallituksessa jo pohdittiin tilannetta jos ja kun nykyinen maakunta-sote eduskunnassa kaatuu. Itse olen jo hyvin epäilevä, että uudistusta saataisiin enää tässä muodossa eteenpäin ja tuntuu, että perustuslakivaliokuntamme asiantuntijoidensa johdossa tulee uudistuksen kaatamaan. Tuntuu siltä, että ylitiukasti ja vain yhdestä suunnasta tulkittu perustuslakimme on nyt asettumassa kaikkien uudistusten esteeksi. Valitettavaa on se, että jos tämä tulkinta lopulta betonoi esimerkiksi nykyisen lääkärimallimme missä iso osa pienituloisista ja lapsiperheistä ja eläkeläisistä joutuu jonottamaan lääkäriin pääsyä viikkoja. Rahalla sen sijaan pääsee jonon ohi. Nykyinen malli on hyvinkin epäoikeudenmukainen ja epätasa-arvoinen ja sinänsä harmillista, että huonosta mallista ei päästä edes kohti parempaan. Täydellistä mallia ja varsinkaan kerralla valmista mallia ei tule koskaan tulemaan ja olemaan. Pitäisi ymmärtää, että edetään askelittain kohti parempaa ja kestävämpää mallia missä ihmiset pääsisivät lääkäriin ja hoitoon ilman pitkiä jonotuksia asuinpaikastaan riippumatta.

Jos sote kaatuu niin rajoituslakien lauetessa edessä on todennäköisesti hyvinkin kiivas sote-palveluiden ulkoistaminen. Tämä voi tehdä jatkosta entistäkin vaikeampaa.

Keskustelussa myös pääradan remontin eteneminen kehittämisyhtiön kautta ja nyt on erittäin tärkeää, että saamme kaikki kaupungit ja myös kunnat mukaan tähän yhtiöön. Kannattaa ja pitää olla niissä pöydissä missä päätöksiä tehdään. Mutta pääasia on se, että nyt pääradan remontti etenee eikä pysähdyksiä työtön tule.

….

Kansanedustajien kysetunnit käyntiin Kaurialan Lukiosta

Kokousten jälkeen avasimme sitten Tarjan ja Aino-Kaisan kanssa uuden Kansanedustajien Kyselytunnit -sarjan Kaurialan Lukiosta. Olemme tarjonneet lukioille, ammattikouluille ja myös muille oppilaitoksille mahdollisuutta saada triomme kylään ja kutsuja on tullutkin. Kaurialan Lukio sai avata pelin ja erinomaisen hyvä ja antoisa kyselytunti olikin.

Nuorilta tiukkoja kysymyksiä ajankohtaisista aiheista turvallisuudesta koulutukseen ja sotesta ilmastonmuutokseen. Erinomaisen valveutuneita ja fiksuja nuoria ja näistä hetkistä oppii aina itsekin.

Olemme näin halunneet tuoda nuorille tietoon yhtä puoluetta ja näkökulmaa laajemmin eduskunnan toimintaa ja politiikan päätöksentekoa. Ja etenemme näissä nimenomaan nuorten ehdoilla. Nuoret saavat kysellä ja viedä tätä kautta ja myös kommentoimalla keskustelua haluamaansa suuntaan. Haluamme hieman uudistaa tätäkin toimintaa ja osaltamme aktivoida nuoria yhteiskunnallisten asioiden ja kysymysten ääreen.

Seuraavaksi vuorossa sitten Riihimäen Lukio ensi viikolla.

Hämeenlinnan Pizzaa ja Politiikkaa jatkoi päivää nuorten kanssa

Illalla vielä pidimme Hämeenlinnan Kokoomusnuorten kanssa Pizzaa ja Politiikkaa illan Hämeenlinnan Steakhousessa. Iltaa oli järjestelemässä kanssani Hämeenlinnnan Kokoomusnuoret Elisa Hyvärisen johdolla ja mukana pizzapöydässä oli myös mainio nuoriehdokkaamme Ada Seppälä.

Pizzan äärellä vilkasta ja hyvää keskustelua ajankohtaisista aiheista ja katsotaan jos saamme vielä keväälle muutaman muunkin PP-illan aikaiseksi enemmänkin eduskuntavaalit teemalla. Tämä konsepti vaan toimii.

 

 

 

 

Kommentit