Kansanedustajien kyselytunnit alkavat lukioissa

Uutiset, perjantaina 15.02.2019

Hämäläiset kansanedustajat Tarja Filatov (sd), Aino-Kaisa Pekonen (vas) ja Timo Heinonen (kok) avaavat lukiolaisille tarkoitetun Kansanedustajien Kyselytunnit -sarjan Hämeenlinnan Kaurialan Lukiosta. Kolmikko haluaa näin tuoda nuorille tietoon yhtä puoluetta ja näkökulmaa laajemmin eduskunnan toimintaa ja politiikan päätöksentekoa.

-Etenemme näissä nuorten ehdoilla. He saavat kysellä ja viedä tätä kautta ja myös kommentoimalla keskustelua haluamaansa suuntaan. Haluamme hieman uudistaa tätäkin toimintaa ja osaltamme aktivoida nuoria yhteiskunnallisten asioiden ja kysymysten ääreen, totesi kansanedustaja Timo Heinonen.

Filatov, Pekonen ja Heinonen ovat vuosien ajan kiertäneet eri puolilla Hämettä myös Politiikan Värisuora -kahvilakeskusteluiden kanssa. Nyt samaa ajatusta viedään siis lukioihin ja myös muihin oppilaitoksiin.

Kansanedustajien Kyselytunteja on jo varattu kevääksi eri lukioihin. Ensimmäinen kyselytunti järjestetään Hämeenlinnan Kaurialan Lukiossa ja seuraavalla viikolla vuorossa on Riihimäen Lukio.

-Olemme näitä varanneet nyt kevääksi oppilaitosten toiveiden mukaan. Kiinnostus on ollut hyvää, totesivat hämäläiset kansanedustajat.

Kommentit