Kansanedustajat Pekonen ja Heinonen huolissaan VR:n toimista

Uutiset, tiistaina 03.05.2016

Hämäläiset kansanedustajat Aino-Kaisa Pekonen (vas.) ja Timo Heinonen (kok.) ovat huolissaan VR:n päätöksistä karsia junavuoroja myös maamme vilkkaimmilta rataosuuksilta. VR ilmoitti vähentävänsä junavuoroja Hämeenlinnasta ja Riihimäeltä ja jo aiemmin Lahdesta.

– VR perustelee junavuorojen karsimista entistä nopeammilla junayhteyksillä Helsingistä pohjoisen suuntaan. Nämä palvelevat kuitenkin koko ajan pienenevää asiakaskuntaa, kun kasvukäytävän varrella asuvat ihmiset eivät pääse juniin, hämmästelee Timo Heinonen ja pitää erikoisena VR:n ratkaisua vastata koko ajan kovenevaan kilpailuun karsimalla junavuoroja.

Riittävillä junavuoroilla on merkittävä vaikutus työmatkaliikenteen lisäksi opiskelijoihin. Julkista liikennettä pitäisi voida käyttää myös entistä paremmin vapaa-ajan matkustamiseen lomille ja erilaisiin urheilu- ja kulttuuritapahtumiin.

– VR lopetti jo aiemmin Riihimäeltä Helsinkiin kulkevan H-junan. Tämän jälkeen lähiliikenteen junat ovat olleet ääriään myöten täynnä. Nämä ratkaisut yhdessä heikentävät VR:n asemaa julkisessa liikenteessä ja se on vastoin kaikkia yhteisiä tavoitteita, sanoo Aino-Kaisa Pekonen.

Kansanedustajat Heinonen ja Pekonen vetoavat keskustalaiseen liikenneministeri Anne Berneriin, että VR:n tekemiä päätöksiä arvioitaisiin uudelleen.

Kommentit