Kansanedustaja Timo Heinonen: Mökkeilyn rinnalla vakinaista-asumista vapaa-ajanasunnoilla helpotettava 

Uutiset, perjantaina 06.05.2016

Kokoomuksen kansanedustaja ja Valtiovarainvaliokunnan asunto- ja ympäristöjaoston puheenjohtaja Timo Heinonen haluaa hallituksen helpottavan ympärivuotista asumista vapaa-ajanasunnoilla. Heinonen kiirehtiikin hallituksen toimia vapaa-ajanasuntojen vakinaiseksi muuttamisen helpottamiseksi.

– Meidän pitää helpottaa sitä että ihmiset voivat entistä joustavammin asua useammassakin paikassa. Vapaa-asuntojen muuttaminen vakinaiseksi asunnoksi avaa uudenlaisia mahdollisuuksia pitää koko Suomi elinvoimaisena, toteaa Timo Heinonen.

Tänään vietetään Kansallista Mökkipäivää ja mökkeilyn työllistäväkin vaikutus on merkittävä.

– On laskettu että mökkeily työllistää jopa 60 000 suomalaista ja välilliset vaikutukset ovat vielä suurempia. Ja vielä tätäkin suurempaan on mahdollisuuksia jos emme niitä turhalla sääntelyä torppaa.

Heinonen uskoo, että maaseudulla ja mökillä asumisen helpottaminen parantaa myös mahdollisuuksia turvata maaseudun terveys- ja muutkin tärkeimmät palvelut tulevaisuudessakin.

– Tietoliikenneyhteydet kehittyvät koko ajan ja myös sähköinen asiointi ja näin  etätyöntekeminenkin helpottuu. On turha raskaalla sääntelyllä ja byrokratialla estää ihmisiä asumasta myös vapaa-ajanasunnollaan.Heinonen patisteleekin ympäristöministeriötä etenemään asiassa hallitusohjelmassa linjan mukaisesti.

Kommentit