Kansanedustajat aloittivat istuntokauden rekan kyydissä SKAL toivoo budjettikäsittelyltä ratkaisuja

Uutiset, tiistaina 09.09.2008

Kansanedustaja Timo Heinonen (kok.) sai nähdä tiistaiaamun liikenteen hieman eri perspektiivistä, Rantasen Ajon Petri Rantasen rekan ohjaamosta. Toista vuotta peräkkäin järjestetty SKAL:n tempaus kyyditsi kansanedustajat ympäri Suomen eduskuntaan istuntokauden avajaisiksi.

Ajon aikana Heinonen keskusteli yrittäjän kanssa alan ongelmista ja ratkaisuvaihtoehdoista. Alan toimijoita huolestuttaa muun muassa kesän aikana esillä ollut polttoaineen hinnannousu ja sitä kautta alan kilpailukyvyn säilyttäminen. Ratkaisuvaihtoehdoiksi on väläytelty verotusta, ympäristöystävällisemmän kaluston käyttöönottoa, sekä ulkomaisille kuorma-autoille määrättäviä maksuja. Myös näihin asioihin kansanedustajat tulevat ottamaan kantaa budjetin eduskuntakäsittelyssä, joka alkaa ensi viikolla.

– Osallistuin tempaukseen myös vuosi sitten, ja nyt uudestaan. Asiat ovat ajankohtaisia ja on aina hyvä saada ensikäden tietoa suoraan alan yrittäjiltä. Uskon, että näistä asioista tullaan puhumaan syksyn aikana eduskunnassa paljonkin.

Kommentit