Kansanedustaja Timo Heinosen vuoden ensimmäisen yritysvierailun kohteena Lahti – KalusteMuovi Virtala pärjännyt osaamisella ja laadulla yli 30 vuotta

Uutiset, keskiviikkona 07.01.2015

Kansanedustaja Timo Heinonen avasi alkaneen vuoden yritysvierailujen sarjansa Päijät-Hämeestä. Lahtelainen KalusteMuovi Virtala oli kohteena loppiaisen jälkeen keskiviikona ja yrityksen omistaja ja perustaja Jouko Virtala esitteli perinteikästä yritystään ja sen alkaneen vuoden tavoitteita.

– Tapasimme Joukon (Virtala) kanssa yhteisen hevosharrastuksemme parissa ja silloin sovimme tästä yritysvierailusta. KalusteMuovi Virtala on hyvä esimerkki siitä, että erikoistumalla ja joustamalla tällaiset yritykset pärjäävät koko ajan tiukkenevassa kilpailussa, kertoi kansanedustaja Timo Heinonen.

Heinonen kertoi yrityksen tuotteiden olleen hänelle entuudestaan tuttuja mm. hevosurheilun parista ja myös veneistä, mutta tehdaskierros paljasti paljon sellaista mitä ei aiemmin osanutkaan ajetella päijäthämäläiseksi.

– Kun yrityksellä on korkea osaaminen ja halu tehdä myös asikkaille pienempiä eriä ja erikoisuuksiakin niin silloin kyllä pärjää. Virtalalla näkyi myös se, että 12 hengen työporukka oli sitoutunut tekemäänsä ja tuotekehitystä tehtiin koko ajan ja myös kehiteltiin uusia koneitakin erilaisten tuotteiden tekemiseen, kiitteli Heinonen.

Muovialalla toimiva KalusteMuovi Virtala on perustettu vuonna 1983 ja yli 30 vuoden aikana kokemusta on karttunut laajasti. Nykyisin yrityksen toiminta keskittyy muovipuolivalmisteiden kuten levyjen, kalvojen, tankojen ym. maahantuontiin, myyntiin sekä jatkojalostamiseen.

– Varmistaaksemme parhaan mahdollisen tuotteen asiakkaalle, teemme yhteistyötä vain laadukkaiden raaka-ainetoimittajien kanssa, yhdistämme kokemuksen ja vanhan tietotaidon muovien käsittelystä uusimpien koneiden tuomaan tarkkuuteen sekä teemme läheistä yhteistyötä asiakkaan kanssa koko tuotteen elinkaaren ajan, kertoi yritystä lapsineen johtava Jouko Virtala.

Heinosen yritysvierailun aikana kahvipöydässä käytiin läpi pitkä lista yrittäjyyden ajankohtaisia asioita. Esille nousi mm. investoinnit, yritysverotus, sukupolvenvaihdokset ja osaavan työvoiman saanti.

– Nämä ovat tärkeitä juttuja. Näissä halleissa tiedetään mistä Suomen talouden kasvu kiikastaa ja miten uusia työpaikkoja saataisiin luotua. Nytkin sain hyvän paketin arjen faktaa mukaani. Tuttuja asioita paljon, mutta myös muutamia uusia oivalluksia. Niitä lupasin nyt viedä eteenpäin, kertoi Heinonen.

Yritysvierailuja Heinosen kalenteriin on sovittu alkaneeksi talveksi jo useita ja tavoitteena on kiertää mahdollisimman laajasti erilaisissa yrityksissä. Myös julkisenpuolen kohteita on veirailupaikoiksi sovittuna.

– Huomenna menen tutustumaan seutukuntamme uuteen paloasemaan Riihimäen Paloasemaan, kertoi Heinonen ja sanoi mielellänsä ottavan vastaan myös lisääkin yritysvierailukutsuja.

Kommentit