Kansanedustaja Timo Heinoselle Puolustusministeri Jussi Niinistön Puolustusministerin kolikko – Idea tuotu Yhdysvalloista

Uutiset, maanantaina 21.01.2019

Puolustusministeri Jussi Niinistö ojensi kansanedustaja ja puolustusvaliokunnan jäsen Timo Heinoselle uuden Puolustusministerin kolikon. Niinistö osallistui Heinosen Oikea Suunta -seminaariin Riihimäellä Sakolla ja puheensa päätteeksi ministeri yllätti Heinosen erityisellä tunnustuksella.

-Tämä oli kyllä täydellinen yllätys. Olemme tehneet kyllä puolustusministeri Jussi Niinistön kanssa erinomaisen hyvää yhteistyötä jo pian kahdeksan vuoden ajan, mutta tämä kyllä yllätti, totesi Timo Heinonen seminaarinsa jälkeen.

Heinonen sanoi arvostavansa uutta Puolustusministerin kolikkoa erityisen paljon, sillä sitä ei anneta automaattisesti esimerkiksi valiokunnan jäsenyyden tai puheenjohtajuuden tai varapuheenjohtajuuden kautta vaan henkilökohtaisesta hyvästä suhteesta ja yhteistyöstä.

-Arvostan kyllä todella korkealla tämän muistamisen. Paljon olemme yhdessä tehneet ja monenlaista on saatu aikaakin. Ja täytyy sanoa, että olen enemmän kuin tyytyväinen ministerin toimintaan tärkeässä tehtävässä, totesi Heinonen.

Puolustusministerin kolikko otettiin käyttöön puolustusministeri Jussi Niinistön kaudella Yhdysvalloista saadun esimerkin mukaan. Yhdysvalloissa puolustus- ja turvallisuusalan toimijat, kuten ministerit ja kenraalit jakavat kolikoita muistoksi hyville yhteistyökumppaneilleen. Puolustusministerin kolikon Niinistö suunnitteli itse yhdessä edellisen adjutanttinsa kanssa. Ministerin lisäksi myös Puolustusministeriön kansliapäälliköllä ja Puolustusvoimien komentajalla on nykyisin omat muistokolikkonsa.

Puolustusministerin erityisavustaja Juha Martelius kertoi aiemmin Keskisuomalaiselle, että kolikkoa ei jaeta rutiininomaisesti tai sattumanvaraisesti vaan tunnustuksen saaminen vaatii, että ”ministerillä on positiivinen ja henkilökohtainen maanpuolustukseen liittyvä suhde saajatahon kanssa. Tunnustuksen saaminen edellyttää kanssakäymistä, ja on ministerin kiitos hyvin tehdystä työstä tai maanpuolustukseen liittyvästä teosta”.

Heinosen Oikea suunta -seminaari järjestettiin ensimmäisen kerran vuonna 2007 ja nyt järjestetty seminaari oli järjestyksessään jo kymmenes. Puolustusministerin lisäksi seminaarissa puhuivat jihadismin tutkija Atte Kaleva ja entinen vuorikiipeilijä ja yrittäjä Veikka Gustafsson.

Kommentit