Kansanedustaja Timo Heinosen Pizzaa ja Politiikkaa -Nuortenillat kannustavat nuoria yhteiskunnallisten asioiden pariin – ”Moni on innostunut näiden kautta ja se antaa intoa myös jatkaa minulle”

Blogi, lauantaina 05.05.2018

Kokoomuksen kansanedustaja Timo Heinonen loi vuosia sitten uudenlaisen matalankynnyksen Pizzaa ja Politiikkaa -nuorteniltakonseptin saadakseen nuoria mukaan yhteiskunnallisten asioiden pariin. Idea syntyi hyvän ystävän syntymäpäivien jälkeen, kun juhlissa suvun nuoriso oli tullut Heinosta jututtamaan ja haastamaan.

-Mietin silloin kotimatkalla, että siinäpä oli fiksuja nuoria ja, että tuollaisia politiikka ja yhteiskunnalliset asiat juuri tarvitsisi mukaan. Kun heistä muutama vielä otti somessa yhteyttä niin päätin, että samaan pöytään on hyvä istua ja paras houkutin siihen on ilmainen pizza, kertoo Heinonen hymyillen.

Näin syntyi ensimmäinen Pizzaa ja Politiikkaa -nuortenilta ja sen jälkeen illoista on muodostunut jo lähes käsite. Iltoja on järjestetty lukuisia eri kaupungeissa ja kunnissa ja usein nykyisin Heinosen kumppanina järjestämässä on paikalliset Kokoomusnuoret tai nuorisovaltuutetut.

-Näistä illoista kaikki ovat olleet todella onnistuneita. Kipinä on syttynyt monelle ja olen saanut itsekin monta uutta hyvää ystävää näiden iltojen kautta, kertoo Heinonen ja sanoo, että iltojen ideana on aina ollut se, että tulemisen kynnys on matala ja paikalle tulemalla ei sitouduta vielä mihinkään.

-On muuten käynyt niinkin, että näistä illoista on kipinä syttynyt jollekin lähteä mukaan yhteiskunnallisiin asioihin ja puoluekaan ei lopulta ole ollut kokoomus. Sekin on ollut arvokasta ja hienoa, sillä näin nuorten kautta myös muutkin puolueet voivat uudistua. Toki tietysti itse aina toivon, että jos puolueen valitsee niin se valinta osuisi maltilliseen ja Suomen johtavaan uudistajapuolueeseen eli Kokoomukseen.

 

Forssan Pizzaa ja Politiikkaa herätteli alueen nuoria mukaan

Viimeisin, mutta ei todellakaan viimeinen Heinosen Pizzaa ja Politiikkaa -ilta järjestettiin Forssan Kotipizzassa. Hämeen Kokoomusnuorten Hanna Puntilan kanssa järjestetty ilta sai liikkeelle paljon nuoria niin Forssasta kuin lähikunnistakin. Iltaa oli tekemässä myös Forssan Kokoomusnuoret Lotta Saarenmaan johdolla ja hekin toivoivat illan tuovan uusia toimijoita myös yhdistyksen riveihin.

-Nytkin mukana oli monta nuorisovaltuutettua ja muutenkin yhteiskunnallisista asioista kiinnostuneita nuoria. Olen varma, että heistä jälleen muutama sai sopivan innokkeen lähteä mukaan, totesi Heinonen lauantai-aamuna pizzaillan jälkeen kotoaan.

Kevääksi on sovittuna jo Pizzaa ja Politiikkaa -ilta Hausjärvelle ja Heinonen kertoi, että Forssassa ideoitiin jo seuraavia iltoja Lahteen ja Heinolaan.

-Kyllä näitä aion jatkaa. Tämä on sellaista vastavuoroisuusjuttua minulle. Aikanaan itse sain nuorena paljon apua ja tukea ja nyt yritän sitten omalta osaltani ”maksaa” tätä kiitollisuuden velkaa auttamalla uusia nuoria, kertoi Heinonen.

Pizzaa ja Politiikkaa -iltoja kansanedustaja Timo Heinonen järjestää mielellään yhdessä paikallisten yhdistysten tai muiden toimijoiden kanssa ympäri Suomen. Yhteyttä voi ottaa jokin suoraan Heinoseen tai hänen avustajaansa Derya Özgüniin.

 

 

Kommentit