Kansanedustaja Timo Heinonen: Nettiäänestystä kokeiltava mahdollisimman pian

Uutiset, torstaina 19.07.2007

Kokoomuksen eduskuntaryhmän nuorin kansanedustaja, 32-vuotias Timo Heinonen, liputtaa rohkeasti internetissä tapahtuvan äänestämisen puolesta. Heinonen on Porin SuomiAreenalla puhuneen SDP:n kansanedustaja Maria Guzenina-Richardsonin kanssa näin eri linjoilla. Heinonen on valmis ennakkoluulottomasti tekemään kokeiluja suomalaisten osallistumisen parantamiseksi niin nettiäänestyskokeiluilla kuin myös ennakkoäänestyspaikkojen lisäämisellä.

– Eduskuntavaaleissa äänestysprosentti jäi 65 prosenttiin. Edellisissä kunnallisvaaleissa vain runsas puolet kuntalaisista äänesti. Siis vaaleissa missä juuri päätetään ihmisten asuinalueiden lähiasioista kuten päivähoidosta, kouluista, kirjastoista ja liikuntapaikoista, totesi kokoomusryhmän kuopus Timo Heinonen.

Erityisen huolissaan Heinonen on nuorten heikosta kiinnostuksesta äänestämiseen ja yleensäkin yhteiskunnalliseen vaikuttamiseen.

– On minusta silkkaa tyhmyyttä jättää internetin suomat mahdollisuudet käyttämättä tai ainakin tutkimatta. Ihmiset mielipiteet tukevat tätä. Uusi sinivihreä hallitus on onneksi tässäkin asiassa edelläkävijän roolissa ja hallitusohjelman mukaan jo ensi vuonna pitäisi voida ottaa askelia sähköisenäänestämisen suuntaan. On tärkeää selvittää huolellisesti tämän nettiäänestyksen turvallisuus ja toimivuus, mutta uskon sen olevan helposti saavutettavissa, jos nyt jo pankkiasiat, rahaliikenne ja moni muu luottamuksellinen asia hoituu verkoissa. Äänestäminen internetissä tai matkapuhelimella voisi hyvin onnistua jo esimerkiksi kunnallisvaaleissa 2012.

Samalla Timo Heinonen olisi ennakkoluulottomasti valmis lisäämään ennakkoäänestyspaikkojen määrää ja tuomaan äänestyspaikat sinne missä ihmiset liikkuvat.

– Oppilaitokset, matkakeskukset, rautatieasemat, junat ja marketit. Viedään äänestyspaikat sinne missä ihmiset ovat. Ei tehdä äänestämisestä vaikeaa vaan helpotetaan sitä.

Kommentit