Kansanedustaja Timo Heinonen vierailuilla Lounais-Hämeessä

Uutiset, keskiviikkona 17.10.2018

Kokoomuksen hämäläinen kansanedustaja Timo Heinonen vieraili maanantaina 15.10. Forssassa ja Tammelassa. Heinosen paikallisoppaina toimivat Forssan kaupunginvaltuutettu Lotta Saarenmaa sekä Tammelan kunnanvaltuutettu Manu Alarto.

Maanantai alkoi aamuisilla munkkikahveilla Jokioisten Leivässä. Herkullisten munkkien ohessa keskusteltiin monista ajankohtaisista poliittisista aiheista. Forssalaisia huolestutti erityisesti sote-uudistus, sen tuomat muutokset alueen terveydenhuoltoon sekä Forssan muuttotappio. Myös turvallisuus puhututti yleisöä. Päivän mittaan Heinonen vieraili myös kahdessa alueen yrityksessä. Kumpaakin yritystä yhdistää norminpurkutyön kasvattamat mahdollisuudet. Heinonen kommentoi Forssan ilmapiiriä luottavaisin mielin.

-On hienoa huomata, kuinka nopeasti norminpurkutyö näkyy alueen yrityksissä. Perheyritykset ovat Suomen selkäranka, ja meidän tulee päättäjinä tukea tätä positiivista kasvua.

Heinonen ymmärtää forssalaisten huolet.

-Forssa on kärsinyt perinteisen teollisuuden lähdöstä. Työ- ja opiskelumahdollisuuksien väheneminen on supistanut kaupungin asukasmäärää. Uskon kuitenkin, että pitkäjänteisellä työllä Forssan asukasmäärä saadaan uuteen nousuun. Myös useat uudet, innovatiiviset yritykset ovat perustaneet toimipisteensä Forssaan. Tämä on erinomainen merkki siitä, että Forssa kiinnostaa monia toimijoita.

Ensimmäinen vierailukohde oli vastikään Mustialasta Forssaan muuttanut pienpanimo Olutmylly. Panimo tuottaa tällä hetkellä noin 12 000 litraa olutta vuodessa, ja tarjoaa kuutta eri käsityöläisolutta. Tulevaisuuteen ja kasvumahdollisuuksiin uskotaan, sillä kuluttajien mielenkiinto panimotoimijoita kohtaan kasvaa jatkuvasti. Lakimuutoksen jälkeen pienpanimot ovat voineet myydä jopa 12 prosenttisia tuotteitaan suoraan kuluttajille, joten Olutmyllyssä on myös pieni baari.

Sirkat sopivat moneen ruokaan, tässä kuitenkin vain keitettynä ja kuivattuna.

Toinen vierailukohde oli Tammelassa sijaitseva Siikosen Sirkat. Entinen sikala on noin vuosi sitten muuntautunut sirkkatilaksi. Viime syksynä, hyväksyttiin hyönteisten käyttö elintarvikkeena. Aiemmin sirkat ovat päätyneet koristeeksi, eikä niitä ole saatu käyttää raaka-aineena. Nyt asia on toisin, ja sirkka-ala kasvaa. Tila tuottaa noin 2 500 kiloa sirkkoja vuodessa, ja on Suomen suurimpia sirkkatiloja. Kasvumahdollisuuksiin tilalla suhtaudutaan luottavaisesti, ja erilaisia kasvatustapoja kokeillaan jatkuvasti.

Päivä päättyi Forssan Kotipizzassa järjestettyyn Pizzaa ja Politiikkaa iltaan. Tilaisuus on järjestetty Forssassa aiemminkin, ja keräsi jälleen kerran sankan nuorisojoukon syömään pizzaa ja keskustelemaan nuoria kiinnostavista poliittisista aiheista.

Kommentit