Kansanedustaja Timo Heinonen tyytyväinen nuorten linjauksiin – Kokoomusnuoret tyrmäävät nettipokerin rajoittamisen

Uutiset, lauantaina 19.01.2008

Kokoomusnuorten mielestä sosiaali- ja terveysministeriön esitykset nettipokerin rajoittamisesta ovat sekä periaatteellisesti että teknisesti mahdottomia. Ministeriö ehdotti päättyvällä viikolla mallia, jossa nettipokerissa saamat tappiot voisi periä takaisin palvelun tarjoajilta tai jopa voittaneelta pelaajalta. Ministeriön mukaan malli pakottaisi pelien tarjoajat sulkemaan suomalaisten pääsyn peleihin.Kokoomusnuorten mielestä tämäntyyppisten holhoavien ja yksilön valinnanvapautta rajoittavien rakenteiden luominen ei ole suotavaa.

– Ihmisellä tulee lähtökohtaisesti olla oikeus käyttää rahansa parhaaksi katsomallaan tavalla ja myös vastata rahojensa käytöstä. Ehdotetulla periaatteellahan vaikkapa viikoittain lottoavat voisivat alkaa vaatia korvauksia Veikkaukselta, kun jättipottia ei tulekaan, toteaa Kokoomusnuorten puheenjohtaja Teppo Leinonen.

Ongelmaista olisi myös laintulkinta. Pohdittava olisi mm. sitä koskeeko laki esimerkiksi suomalaisen ulkomailla laillisella kasinolla häviämiä rahoja? Periaatteessa myös tällöin ihminen häviää rahansa ulkomaiselle pelin tarjoajalle. Malli on kokoomusnuorten mukaan myös teknisesti mahdoton.

– Suomalaisen tuomioistuimen painoarvo ulkomailla voi olla aika niukka, kun se alkaa vaatia korvauksia asioista, jotka eivät ole rikollisia nettipokerin palveluntarjoajan maassa, ja tuskinpa palveluntarjoajat luovuttavat mielellään myöskään asiakkaidensa tietoja. Älyttömyyksien sijasta Kokoomusnuoret kannustavat Raha-automaattiyhdistystä tuomaan oman panoksensa peliriippuvuuksien ehkäisemiseksi oman suomalaisen nettipokerin muodossa, kannanotossa sanotaan.

Kansanedustaja Timo Heinonen samoilla linjoilla

Kokoomusnuorten kanssa kokoomuksen eduskuntaryhmän nuorin kansanedustaja Timo Heinonen on samoilla linjoilla. Heinonen otti nettipokeriin kantaa jo viime vuonna ja nyt tuoreeltaan uuden esityksen tultua julki. Heinosen mielestä tärkeämpää olisi, että Suomessa tultaisiin 2000-luvulle ja mukaan muuttuvaan pelimaailmaan. Tämä tarkoittaisi Heinosen mukaan mukaanlähtöä myös nettipokerimarkkinoille.

– Ruotsista on erittäin hyviä kokemuksia valtion omasta nettiroomista. Se lisää valvontaa ja tuo myös tuloja valtion kassaan. Nyt nämä rahat valuvat meiltä maailmalle, totesi Heinonen, joka sen sijaan on samaa mieltä, että rahapelien ikärajaa marketeissa voitaisiin hyvin korottaa 18-vuoteen.

– Tämän nettipokerikeskustelun aikana on esitetty sellaisia väitteitä että niitä on voinut vai ihmetellä.

Kommentit