Kansanedustaja Timo Heinonen tutustumassa heinolalaisiin yrityksiin

Uutiset, tiistaina 02.10.2018

 

Kokoomuksen loppilainen kansanedustaja Timo Heinonen vieraili Heinolassa maanantaina 01.10.2018. Alueen yrityksiä Heinoselle esitteli kaupunginvaltuutettu Henri Saari. Tapaamisissa puhutti erityisesti yritysten investointitarpeet ja Heinolan työllisyysasiat.

Talouskasvu on vauhdittanut heinolalaisten yritysten investointihaluja, mutta samalla Heinolassa on yksi Hämeen korkeimmista työttömyysasteista, 13,8 prosenttia. Työn ja työntekijän kohtaanto-ongelmasta ei kuitenkaan ole maanantaina vierailluissa yrityksissä kärsitty. Yritykset ovat onnistuneet löytämään työntekijöitä muun muassa oppilaitosten kautta.

Ensimmäisenä vierailukohteena oli Hevossaaressa sijaitseva VVR-Wood. Yritys valmistaa innovatiivisia sisärakenteita puusta, muun muassa päiväkoteihin ja kouluihin. Valtiovarainvaliokunnan asunto- ja ympäristöjaoston puheenjohtaja Heinonen uskoo, että puurakentaminen tulee nostamaan suosiotaan.

-Suomalaisen puuosaamisen ja –rakentamisen tärkeimmät valttikortit ovat laatu ja innovatiivisuus. Suomessa puuosaamisella on pitkä historia, mutta myös valoisa tulevaisuus.

Julkisten tilojen kuten päiväkotien ja koulujen sisäilmaongelmista käytiin keskustelua. Aihe on ollut paljon esillä myös asunto- ja ympäristöjaostossa.

-Rakennustyömaiden kuivaamisessa on monin paikoin epäonnistuttu. Huono kuivaus on edesauttanut sisäilmaongelmien syntyä. VVR-Woodilla kaikki rakenteet kootaan lämpimässä hallissa, jonka jälkeen ne suojataan kuljetusta varten. Tämä, yhdessä puuelementin rakenteen kanssa, vähentää sisäilmaongelmien riskiä huomattavasti.

Heinonen vieraili päivän aikana myös Jyränkölän Setlementin tiloissa. Setlementti toimii yhtenä työllistämis, hoiva ja vapaaehtoistyön edelläkävijänä Suomessa. Hoiva-alalla Sote on herättänyt paljon keskustelua. Heinonen pitää tärkeänä, että kolmannen sektorin toimijoiden tulevaisuus turvataan, oli Soten lopputulema mikä hyvänsä.

Heinonen ja Saari saapuivat Heinolasta Vierumäelle pyöräillen.

 

Vierailukierros päättyi Vierumäelle, joka oli samana päivänä saanut myös uuden omistajan, Mika Anttosen. Vierumäellä uskotaan omistajanvaihdoksen vauhdittavan urheiluopiston kasvumahdollisuuksia. Korjausvelan taittoa pidetään kuitenkin kaikkein tärkeimpänä tulevaisuuden investointina. Heinoselle urheiluasiat ovat lähellä sydäntä. Hän toimii liikuntaneuvoston varapuheenjohtajana, ja ymmärtää minkälaisia haasteita urheiluopistoilla on.

– Suomen urheiluopistot tarvitsevat ympärivuotiset harrastusmahdollisuudet onnistuakseen. Vierumäki on pystynyt tarjoamaan tämän. Investointitarvetta on, mutta olen erittäin luottavainen Vierumäen tulevaisuudennäkymiin. Vierumäki tarjoaa monipuolisia liikunnan ja vapaa-ajan aktiviteetteja kauniissa maisemissa.

 

 

Kommentit