Kansanedustaja Timo Heinonen Tammelan Kokoomuksen kevätkokouksessa: ”Liesjärven ja Torronsuon korjaus- ja kehittämistyöt saadaan tehtyä”

Uutiset, sunnuntaina 17.03.2019

Kokoomuksen kansanedustaja ja Valtiovarainvaliokunnan ympäristöjaoston puheenjohtaja Timo Heinonen osallistui sunnuntaina 17.3.2019 Tammelan Kokoomuksen kevätkokoukseen. Tammelan valtuustosalissa pidetyssä kokouksessa puhunut Heinonen kävi läpi politiikan kevään ajankohtaisia ja kuumimpia aiheita, mutta toi myös kahden kansallispuiston kunnan väelle mukaviakin uutisia. Heinonen on vastannut tällä kaudella Valtiovarainvaliokunnan asunto- ja ympäristöjaoston toiminnasta ja jaosto päättikin joulukuussa merkittävistä lisärahoituksista maamme kansallispuistoille. Suurimman yksittäisen panostuksen saivatkin Tammelan Liesjärven ja Torronsuon kansallispuistot.

-Kunnanjohtajanne Kalle Larsson esitteli minulle korjaus- ja kehittämiskohteita viime syksynä ja kun sain jaostollemme neuvoteltua noin kolme miljoonaa euroa enemmän rahoitusta kuin edellisvuonna niin se avasi paikan myös nämä toiveet nyt toteuttaa.

Tammelan Liesjärven ja Torronsuon kansallispuistoille varattiin tästä yhteensä noin neljän miljoonan määrärahasta peräti kymmenesosa eli lisärahaa saatiin 400 000 euroa. Tällä rahalla saadaan käytännössä tehtyä tienalitusta lukuunottamatta kaikki näiden kahden kansallispuiston korjausvelka- ja kehittämishankkeista.

-Torronsuolle tulee esteetön rengasreitti ja myös Liesjärven kansallispuisto saa esteettömän luontoreitin. Lisärahoituksella uusitaan myös pitkospuita, alueiden tiestöä mm. Korteniemen perinnetilalle, laajennetaan parkkipaikkoja, parannetaan kansallispuistojen yhteyttä toisiinsa, laajennetaan taukopaikkoja ja lisätään kuivakäymälöitä, mutta myös loka-autolla tyhjennettäviä wc-kapasiteettiä, kertoi Timo Heinonen Tammelan Kokoomuksen kevätkokouksessa.

Lisäksi Hämeeseen Heinonen neuvotteli alkaneelle vuodelle peruskorjausrahat Aulangon Näkötornille ja rahoitusta myös Evon ja Lopen Komion ja Melkuttimen alueiden palveluvarustusten korjaamiseen.

-Halusin nyt puheenjohtajana painottaa näitä arvokkaita luontokohteitamme. Tarve on ollut pitkään suuri, mutta pitkään myös kaikki muu meni aina näiden edelle. Nyt kun pystyin nämä hoitamaan jaostossani niin halusin sen myös tehdä, totesi Timo Heinonen.

Heinonen kiitteli myös Tammelan Kokoomuksen Manu Alartoa hyvästä yhteistyöstä kun Hämeen pienempien teiden korjausvelkarahalle etsittiin kohteita.

-Saimme nyt Hämeeseen myös hyvän potin pienempien teiden korjauksiin lisärahoitusta. Myös nämä oli pitkään joutuneet odottamaan, kun kaikki raha meni isommille teille ja jättihankkeille. Korjausvelka vain kasvoi ja kasvoi ja tässä halusimme myös liikennejaostossa nyt tehdä suunnanmuutosta, kertoi Heinonen toisen jaoston päätöksistä.

-Kelirikkotöinä tänä vuonna saadaan eteenpäin vielä Kanta-Hämeessä Iittalassa (mt13677) Kankaisten asfaltointi ja stabilointi 199 000€, täällä Tammelassa tehdään Vaihijoki (mt13657) 290 000€ ja Lammilla Ylänne-Haapakoski 60 000€, kertoi Heinonen.

Aiemmin päätetty Tammelan Ojajärventie korjaushabke suunnitellaan ja kilpailutetaan kevään ja alkukesän aikana ja toteutus näissä kaikissa on niin, että valmista on lokakuun loppuun mennessä.

Tammelan Kokoomuksen Kevätkokouksessa muistettiin myös yhdistyksen aktiiveja vuosien varrelta ja käytiin keskustelua myös kunnan ajankohtaisista aiheista. Heinonen kiitteli tammelalaisia myös muutenkin hyvästä yhteistyöstä.

-On ollut mukana huomata, että täältä naapurikunnasta tulee mukaan myös koko ajan lisää väkeä kampanjaanikin. Meitä yhdistää monet hyvin samanlaiset asiat, totesi Heinonen.

 

Kommentit