Kansanedustaja Timo Heinonen: Polttoaineen veronkiristys iskee rajusti maaseudulla ja kehyskunnissa asuviin

Uutiset, sunnuntaina 18.08.2019

Kokoomuksen kansanedustaja ja Valtiovarainvaliokunnan vastaava Timo Heinonen on huolissaan Keskustan valtiovarainministeri Mika Lintilän esittelemän vuoden 2020 budjetin polttoaineveron korotuksista. Korotus iskee rajusti maaseudulla asuviin ja kaikkiin joiden on pitkien etäisyyksien maassa välttämätöntä ajaa omalla autolla.

-Tämä on todella iso menoerä maaseudulla asuville ja kiihdyttää väistämättä kaupungistumista. En uskonut, että keskustan johdolla tällaista olisi tehty sillä lasku tulee heille joiden on yksinkertaisesti pakko käyttää omaa autoa, ihmettelee Timo Heinonen.

Polttoainevero nousee 250 miljoonalla eurolla vuonna 2020. Korotus nostaa polttoaineen hintaa vajaalla 10 sentillä litralta. Työmatkoja pendelöiville lasku voi olla useita satoja euroja vuodessa.

-Polttoaineen korotukset tulevat näkymään myös kuljetusten hinnoissa ja lopulta myös tavaroiden ja tuotteiden hinnoissa. Vaikutukset ovat julkisuudessa kerrottua suuremmat.

Kokoomuskin esitti keväällä korotuksia, mutta Kokoomuksen vero-ohjelmassa korotukset olisi kompensoitu kokonaisuudessa keventämällä työnteon verotusta. Nyt tätä ei tehdä ja näin polttoaineen hinnannousu on suoraan pois ihmisten arjesta.

Sen lisäksi, että kompensaatioita ei työnverotukseen tehdä niin työnverotus on itseasiassa ensi vuonna jopa kiristymässä.

-Samaan aikaan myös palkkaverotus on kiristymässä puolella miljardilla ensi vuonna. Se tarkoittaa keskituloiselle noin jopa 250 euroa. Tätä ei selkeästi ole haluttu avoimesti kertoa, vaan on annettu kuva, että nyt ihmiset saisivat enemmän. Tilanne on valitettavasti täysin päinvastoin. Kotimaan talous tulee tätä menoa hiipumaan, kun ihmisten käyttöön jäävät rahat vähenevät veronkiristysten myötä.

Heinonen toivookin keskustan vielä nostavan budjettiriihessä uudelleen pöydälle ja harkintaan polttoaineverojen kiristykset ja työnverotuksen kiristymisen.

-On vaikea uskoa, että keskustan kannattajat hyväksyisivät tällaisia verotuksen muutoksia. Ne on syytä harkita uudelleen ja perua tai kompensoida työnverotusta vastaavasti keventäen, vaatii Heinonen.

Kommentit