Kansanedustaja Timo Heinonen Politiikkaviikon tilaisuudessa: Kuntavaalien äänestysikärajan voisi laskea 16 vuoteen

Blogi, maanantaina 29.10.2018

Kokoomuksen kansanedustaja Timo Heinonen avasi Allianssin Politiikkaviikko Hämeenlinnassa Kaurialan Lukiossa. Lukiolaisille järjestetty kansanedustajan kyselytunti piti sisällään vilkasta keskustelua aiheista laidasta laitaan ja aika-ajoin lukiolaiset haastoivatkin kansanedustajaa tiukasti perustelemaansa kantansa.

-Erittäin antoisa puolitoistatuntinen. Fiksuja nuoria ja hyviä kysymyksiä ja tiukkojakin haastoja. Täytyy sanoa, että näistä tuokioista saa kyllä itsekin joka kerta valtavasti, totesi Timo Heinonen.

Kuva: Kaurialan Lukio

Politiikkaviikon tilaisuus alkoi Heinosen alustuksella missä hän kävi läpi kansanedustajansa työtä ja myös politiikan ajankohtaisia aiheita. Kyselyosuudessa esille nousi niin terrorismi kuin Natokin, mutta myös koulutusasiat ja nuorten syrjäytyminen ja yhteiskunnan eriarvoistuminenkin. Myös nuorten osallistuminen yhteiskunnalliseen toimintaan herätti jonkin verran keskustelua.

– Nostin esille uudestaan ajatukseni siitä, että nuoret voisivat jo 16-vuotiaina äänestää kuntavaaleissa. Esimerkiksi nämä nuoret olisivat päässeet jo monet 2017 äänestämään Hämeenlinnan kuntavaaleissa ja kertomaan näin esimerkiksi mielipiteensä kotikaupunkinsa lukioiden kehittämisestä ja vaikkapa myös urheilupaikoista. Nyt seuraavissa kuntavaaleissa 2021 heistä valtaosa asuu jo opintojen myötä ympäri Suomea ja kunta-asiat eivät ehkä siellä tunnu enää niin läheisille. Omassa lapsuuden ja nuoruuden kotikunnassa saatu myönteinen ensikosketus äänestyksiin toimisi ehkä innoittajana äänestää jatkossakin, totesi Heinonen.

Hämeenlinnan Kaurialan Lukion Politiikkaviikon tapahtumat alkoivat jo viime viikon perjantaina nuortenpäättäjien paneelilla ja tänään järjestetystä kansanedustajatapaamisesta järjestelyvastuun kantoi lukion abiturientti Elisa Hyvärinen.

Kommentit