Kansanedustaja Timo Heinonen Lahden Museokioskin avajaisissa: ”Museot pitää tuoda lähelle ja tehdä niistä ihmisten kohtaamispaikkoja”

Uutiset, keskiviikkona 06.02.2019

Kansanedustaja ja eduskunnan sivistysvaliokunnassakin vaikuttava Timo Heinonen avasi tänään yhdessä Lahden museoiden johtajan Timo Simanaisen kanssa uuden Lahden museoiden pop up –tila Museokioskin. Lahden keskustaan avatun museokioskin ovella oli ennen avajaisia väkeä jo jonossa ja tila täyttyi samantien museoiden ystävistä ja muista paikalle piipahtaneista.

-Lahden museoiden pop up -tila, Museokioski, tuo esille varsinkin Historiallisen museon, Taidemuseon ja Julistemuseon näyttely- ja työpajatoimintaa näiden tilojen ollessa remontissa ja rakennusvaiheessa. Kaupunkilaisilla on Museokioskissa tilaisuus osallistua Historiallisen museon ja LADin tulevien näyttelyiden suunnitteluun, museoiden johtaja Timo Simanainen totesi avajaisten yhteydessä.

Kansanedustaja ja sivistysvaliokunnan varajäsen Timo Heinonen avasi yhdessä museonjohtaja Timo Simanaisen kanssa Lahden Museokioskin.

Museokioskin toimintakalenteria täydennetään kevään edetessä. Helmikuussa pääsee mm. kysymään päivystäviltä dosenteilta, keskustelemaan Hennalan historiasta ja kaavoituksesta ja kuulemaan Kartanon remontin paljastamista salaisuuksista.

Julistemuseon helmikuun näyttelyssä muistetaan edesmennyttä taidemaalari, graafikko, kuvittaja Helmiriitta Honkasta. Kuukauden ilmiönä saadaan terveisiä Hiihtomuseosta Salpausselän kisojen ruoka- ja juomakulttuurin esittämisen myötä. Kisatunnelmaan pääsevät myös ohikulkijat Museokioskin oman kisaikkunan avulla! Viipurin taidekokoelmaa päästään Museokioskissa ihailemaan näytöllä pyörivistä valokuvista.  Näyttelyt vaihtuvat maaliskuun markkinapäiväksi.

-Tällaista toimintaa museomme nyt kaipaavat. Tarvitaan hyviä perusnäyttelyitä, mutta myös sitä, että tullaan sinne missä kohdataan myös sellaisia ihmisiä, jotka eivät välttämättä lähde itse museoihin. Tarvitaan myös sitä, että kaikissa museoiden paikoissa ei enää lue, että Ei saa koskea, vaan mieluumminkin kehoitusta kokeile ja tee, totesi Timo Heinonen, joka itsekin toimii mm. Suomen Metsästysmuseon hallituksessa.

Museokioskissa toimii myös museokauppa, jossa on myynnissä tuttuja suosikkeja Lahden museoiden museokaupoista – paikallisten käsityöläisten ja muotoilijoiden tuotteita sekä laaja valikoima Lahtea ja Päijät-Hämettä käsittelevää kirjallisuutta.

Museokioski toimii osoitteessa Aleksanterinkatu 10 parin vuoden ajan 6.2.2019 lähtien. Museokioski on avoinna ti-pe klo 10-18, la-su 11-16 ja maanantaisin Museokioski on suljettu.

Näyttelyt 6.2.-3.3.2019

Kuukauden ilmiö: Ruoka- ja juomakulttuuri Salpausselän kisoissa
Helmiriitta Honkanen in memoriam
Kisaikkuna
Viipurin taidekokoelman sisältöä valokuvin

Kommentit