Kansanedustaja Timo Heinonen Lahden Kuukausimarkkinoilla – Maakuntien sote, Kimolan kanava ja moottoriurheilu puhuttivat

Uutiset, keskiviikkona 05.08.2020

Kokoomuksen kansanedustaja Timo Heinonen jatkoi myöhässä koronan johdosta alkanutta Kesäkiertuettaan keskiviikkona 5.8.2020 Lahden Markkinoilla. Kokoomuksella ei markkinoilla ollut tällä kertaa omaa telttaa, mutta väkeä ja juttukavereita Heinoselle riitti torikahviloissa ja markkinavilskeessä. Heinonen pääsi puhumaan niin Päijät-Hämeen tulevan sote-ratkaisun solmuista kuin juuri avatusta Kimolan kanavasta ja Kymiringinkin tulevaisuudesta. Myös entisenä opettajana Heinonen pääsi keskustelemaan koulujen etäopetuksesta ja myös korkeakoulujen opiskelijavalinnoista.

-Tällä kertaa Kesäkiertue eteni ns. markkinahumussa. Kiertelin torilla ja kävin kahvittelemassa ja ennen muuta juttelemassa. Juttukavereita kyllä riittikin ja monenlaisia aiheita, kertoi Timo Heinonen.

Heinonen sanoi Lahden kuukausimarkkinoilla puhuttaneen niin samojen valtakunnallisten aiheidenkin kuin edellispäivänä Hämeenlinnassa, mutta myös omien paikallisempien aiheiden. Kiitosta Heinonen kertoi saaneensa juuri avatun Kimolan kanavan rahoituspäätöksestä viime vaalikaudelta ja myös Kymiring -ratahankkeesta. Keskusteluissa esillä oli myös maanantaina Lahden kaupunginhallituksen tekemä päätös kaataa pitkään valmistellut toimet Päijät-Hämeen yhteisen sote-kuntayhtymän kehittämiseksi.

-Kimolan Kanavaa kehuttiin ja kiiteltiin. Viime kaudella sen rahoituspäätös oli merkittävä ja siinä tärkeässä roolissa oli myös kollegani Kalle Jokinen. Kallen kanssa silloin toimimme Valtiovarainvaliokunnan liikenne- ja viestintäjaostossa. Itse uskon, että tämä hanke on sellainen tulevaisuusinvestointi mistä alueemme saa hyötyjä vuosikymmeniä, kertoi Heinonen.

Päijät-Hämeen Sote-kuntayhtymän ratkaisuihin Heinonen ei osannut ottaa yksityiskohtaisesti kantaa, mutta ihmetteli sitä, että valtakunnan politiikka näyttää nyt komentelevan myös paikallispäätöksentekoa.

-On todella valitettavaa, jos ideologisista syistä Päijät-Hämeen paremmat sote-palvelut eivät nyt voi edetä. Toivottavasti vielä ennen kuntayhtymän päätöksentekoa löytyisi ratkaisu, millä asiat voisivat edetä palveluiden kannalta hyvään suuntaa, totesi Heinonen.

Kansanedustaja Timo Heinosen Kesäkiertue 2020 pääsi alkuun vasta elokuun alussa korona-rajoitustoimien hellittäessä. Loppukesän ja alkusyksyn aikana kesäkiertue tulee pitämään sisällään kuitenkin paljon tilaisuuksia, jos vain covid-19 -tautitilanne tapahtumien toteutukset mahdollistaa.

-Katsotaan nyt mihin suuntaan tämä koronaepidemia menee. Voi hyvin olla, että osa tapahtumista vielä joudutaan siirtämään tai perumaankin. Mennään siis sen mukaan mitä tautitilanne mahdollistaa ja sallii, kertoi Heinonen.

Kommentit