Kansanedustaja ja puolustusvaliokunnan jäsen Timo Heinonen Panssariprikaatin valatilaisuudessa: ”Nuorten vahva tahto puolustaa kotimaata oli käsinkosketeltava”

Uutiset, perjantaina 07.08.2020

Kokoomuksen kansanedustaja ja pian kymmenen vuotta eduskunnan puolustusvaliokunnassa vaikuttanut Timo Heinonen toimi 7.8.2020 Panssariprikaatin valatilaisuuden esilukijana. Helteinen elokuun perjantai-päivä piti koronatilanteen takia sisällään peräti kaksi erillistä valatilaisuutta ja myös kaksi vakuutuksen antoa. Heinonen oli näkemäänsä tyytyväinen.

-Oli hieno nähdä miten nuoret miehet ja naisemme olivat vahvasti tilaisuudessa läsnä. Tuntui, että tämä hetki ja sitoutuminen itsenäisen Suomen puolustamiseen oli heistä jokaiselle erityisen tärkeä ja kunniakas tehtävä, kommentoi Timo Heinonen valapäivän jälkeen.

Kuva: Panssariprikaati, SA-kuva

Tämänkertainen valatilaisuus toteutettiin ilman varusmiesten läheisiä ja yleisöä, mutta korona-ajan mukaisesti tilaisuudesta striimattiin suorana internettiin.

-Lähetystä seurasi todella paljon varusmiesten läheisiä ja muita. Ja tuo nauhoite jää myös Youtubeen katseltavaksi myöhemmin ja myös varusmiehille muistoksi tästä päivästä.

Suomen ensimmäinen sotilasvala vannottiin jo yli 100 vuotta sitten nuoren itsenäisen Suomen alkutaipaleella 1918.

-Tänään vala- ja vakuutuspäivä liitti nämä nuoremme osaksi tätä sukupolvien ketjua. On todella tärkeää, että meidän nuorilla on näin vahva ja yhtenäinen halu puolustaa omaa vapaata ja itsenäistä kotimaata – isänmaata, totesi Heinonen.

Heinonen vastaanotti valapäivän päätteeksi Panssariprikaatin komentaja, eversti Tero Ylitalolta Panssarijoukkojen 100-vuotisjuhlamitalin.

-Ainutlaatuinen päivä ja oli minullekin ikimuistoinen hetki. Kutsuinkin Panssariprikaatin pitämään valatilaisuuttaan myös Lopelle. Tavoite olisi, että Lopella voisi valatilaisuus olla elokuussa 2022, kertoi Heinonen.

Kommentit