Hämeenlinnan Kokoomuksen ensimmäiset kuntavaaliehdokkaat availivat kampanjaa kuukausimarkkinoilta – Kansanedustaja Timo Heinonen vauhdittamassa lähtölaukausta

Uutiset, tiistaina 04.08.2020

Kokoomuksen kansanedustaja Timo Heinonen osallistui elokuun Hämeenlinnan Kuukausimarkkinoille yhdessä paikallisten Hämeenlinnan kokoomuslaisten kanssa. Hämeenlinnan Kokoomus asetti ensimmäiset kuntavaaliehdokkaansa kevään 2021 vaaleihin elokuun 2. päivänä ja näin ollen nyt pidetyistä kuukausimarkkinoista muodostuin kuin itsestään hienoinen kampanjastartti. Tunnelma kesäisen aurinkoisella Hämeenlinnan torilla olikin mitä parhain.

Markku Wiik on yksi Hämeenlinnan Kokoomuksen uusista kuntavaaliehdokkaista kevään 2021 kuntavaaleissa.

-Väkeä oli paljon liikkeellä ja tunnelma oli kyllä erittäin hyvä. Hämeenlinnan kokoomuksen ehdokkaita oli mukana jo vähän availemassa kampanjavuotta kohti ensi kevättä ja myös muutenkin tunnelma tuntui olevan sellainen, että itse kukin oli tätä markkinoiden paluuta odotellut, kertoi kansanedustaja Timo Heinonen kotimatkallaan Hämeenlinnan torilta.

Hämeenlinnan Kokoomus nimesi viime sunnuntaina jo liki puolet kevään kuntavaaliehdokkaista. Ensimmäisessä ryhmässä vahvistettiin 33 hämeenlinnalaisen ehdokkuus ja kaiken kaikkiaan ehdokkaiksi on jo lupautunut viitisenkymmentä henkeä. Kokoomus nimeää lisää ehdokkaita jo syksyllä ja puolue tulee asettamaan kaupungissa täyden ehdokaslistan.

– Jo tässä vaiheessa ehdokkaissamme on paljon tunnettuja, kokeneita toimijoita. Toisaalta kolmannes nimeämistämme on nuoria. Nuorissa on tulevaisuus, totesi Hämeenlinnan Kokoomuksen kunnallisjärjestön puheenjohtaja Antti Ahonen sunnuntain ehdokkaiden nimeämiskokouksessa.

Heinonen on luvannut olla auttamassa myös hämeenlinnalaisia kokoomuksen ehdokkaita kaikin mahdollisin keinoin ja jo tänään torilla pohdittiinkin kevään varsinaista kampanja-aikaa.

-Varmasti tullaan tekemään yhdessä monenlaista. Sovimme jo ainakin yhden kahvitilaisuuden muutaman ehdokkaan kanssa Laurellille ja myös hieman muitakin askelmerkkejä jo asettelimme, suostui Heinonen paljastamaan tulevasta.

Teiden surkea kunto ja eläkeläisten verotus puhutti

Hämeenlinnan elokuun kuukausimarkkinoilla puhutti monet ajankohtaiset aiheet. Heinonen sai useamman torivieraan kanssa keskustella mm. eläkeläisten verotuksesta ja eläkkeellä olevien työnteon helpottamisesta, mutta myös Hämeen teiden koko ajan heikkenevästä kunnosta.

-Kiitos sain vuoden 2019 tieremonteista mm. Tanttalantiellä. Lammintiellä ja Selänojantiellä, mutta samaan aikaan myös esille tuotiin huolta, että kyllä näitä korjattavia teitä riittää edelleen. Itseasiassa tuntuu siltä, että tiestö menee koko ajan vain huonompaan kuntoon. Me olemmekin kokoomuksesta nyt esittäneet, että teiden asfaltointimäärät nostettaisiin nyt yli 6000 km vuositasolla. Tämä olisi hyvää ja kauaskantoista koronaelvytystä ja auttaisi pitämään myös koko maan elinvoimaisena. Tulemme tämän esityksen uusimaan nyt syksyllä vuoden 2021 valtion talousarviota laadittaessa, kertoi Timo Heinonen.

Kokoomus on esittänyt myös ansiosidonnaisen työttömyysturvan ulottamista kaikille työntekijöille. Näin ansiosidonnaisen yhteys työttömyyskassan jäsenyyteen päättyisi. Nykyisin nimittäin kaikki työntekijät maksavat näitä työttömyysturvamaksuja, mutta vain kassojen jäsenet saavat ansiosidonnaisen lomautuksen tai työttömyyden kohdatessa.

-Näyttää siltä, että tämä asia etenee nyt hyvin. Keskusta on jo antanut asialle tukea ja myös SDP. Myösn työntekijäpuoli on EK:n toimesta valmis parantamaan työntekijöiden ja ennen muuta työttömiksi joutuvien tilannetta. Nyt on enää kysymys siitä, että suostuuko SAK ja muu palkansaajapuoli tätä parannusta tekemään. Tuntuu kyllä erikoiselta, jos parannus jäisi nyt heistä ja sitä kautta vasemmistosta kiinni, hämmästeli Heinonen.

Torikeskusteluissa sivuttiin myös EU:n elpymisrahastoa ja yhteisvelkoja sekä valkoposkihanhien suurta määrää.

-Erittäin kivat markkinat jälleen ja tuntui siltä, että tätä oli meistä aika monet jo odottaneet, totesi Heinonen hymyillen.

Hämeenlinnan Kokoomuksen 2. elokuuta 2020 nimeämät kuntavaaliehdokkaat:

Antti Ahonen, hum. kand., kokoomuksen kuntavaalipäällikkö
Joona Gynther, opiskelija, yrittäjä
Henna Hanka, palvelupäällikkö
Sini Heikkilä, tekniikan ylioppilas
Mikko Hieta, FM, viestintä- ja markkinointipäällikkö
Ville Honkasaari, maanviljelijä, yrittäjä
Elisa Hyvärinen, oikeustieteen ylioppilas, toimittaja
Olli Ilomäki, eläkeläinen
Hillevi Kaarlenkaski, yrittäjä
Pentti Kallionpää, insinööri
Sara Kaloinen, palvelukoordinaattori
Jenna Kankaanpää, yhteisömanageri
Veli-Pekka Kulmala, myyntikoordinaattori
Annemari Kuvaja, toimitusjohtaja, kukkakauppias
Seppo Kuvaja, toimitusjohtaja, isännöitsijä
Pasi Laine, johtamisen lehtori, yrittäjä
Päivi Lindqvist, luokanopettaja
Janne Liukkonen, putkiasentaja, palvelupäällikkö
Pekka Lyly, AD
Kari Mononen, nuorisotyönohjaaja
Pirita Mäntytörmä, FM, kotiäiti
Mari Parikka-Nihti, lasten luontotoiminnan asiantuntija / vo
Mari Pinomäki, opiskelija
Aatu Pulkkinen, yrittäjä
Sari Rautio, kaupunginhallituksen puheenjohtaja
Jukka Saario, everstiluutnantti
Jesse Saviniemi, opiskelija
Timo Saviniemi, maa- ja metsätalousyrittäjä, sähköurakoitsija
Kari Suokas, asianajaja, varatuomari
Kalle Virtanen, maa- ja metsätalousyrittäjä, everstiluutnantti evp
Juha Vähänen, myyntiedustaja
Henri Weck, järjestösihteeri
Markku Wiik, eläkeläinen

Kommentit