Kansanedustaja Timo Heinonen: Kiitosta takuueläkkeiden korotuksesta, mutta moni eläkeläinen kuitenkin joutui pettymään

Uutiset, keskiviikkona 10.07.2019

Kokoomuksen kansanedustaja ja Valtiovarainvaliokunnan Kokoomuksen vastaavana toimiva Timo Heinonen on pettynyt Antti Rinteen (sd) hallituksen eläkeratkaisuun. Heinonen toteaa hallituksen pettäneen sadoilletuhansille eläkeläisille annetun eläkelupauksen. Edellisten hallitusten aloittamaa pienimpien takuueläkkeiden korotuslinjan jatkoa Heinonen kuitenkin kiittelee.

-Pääministeri Antti Rinne lupasi kaikille alle 1400 euroa eläkettä saaville 100 euroa lisää puhtaana käteen. Nyt tämä hallituksen esittelemä malli on kuitenkin aivan muuta ja jättää monet eläkeläiset jopa kokonaan ilman luvattua korotusta tai edes sen osaa. Ymmärrän hyvin, että moni lupaukseen luottanut ja tämän myötä demareita äänestänyt on nyt syystäkin pettynyt ja kiukkuinen, totesi Timo Heinonen.

Kokonaan ilman luvattuja eläkekorotuksia ovat jäämässä ainakin mm. pieniä alle 1400 euron eläkkeitä saavat. Myös yli 1000 euroa saavien korotus on jäämässä kauaksi Rinteen lupaaamasta 100 ja jopa hallituksen 50 eurosta.

-Edellisellä vaalikaudella, kun keskusta ja kokoomus olivat hallituksessa pienimpiä eläkkeitä korotettiin useita eri kertoja. Takuueläke nousi Sipilän hallituksen aikana yhteensä noin 40 eurolla.

-Pienimpiä eläkkeitä pitääkin korottaa. Alle tuhannen euron eläkkeillä toimeentuleminen on todella vaikeaa tämän päivän Suomessa. Tämän huolen jakoivat kaikki puolueet ennen vaaleja. Kiitosta pitää antaa Rinteen hallitukselle, että tätä linjaa nyt jatkettiin ja mm. takuueläkkeitä korotetaan edelleen edellisen hallituksen tapaan, kiitteli Timo Heinonen.

Rinteen hallituksen tekemä pieni eläkekorotus on myös vaikuttamassa osan eläkkeensaajien asumistukeenkin.

-Vasta syksyllä näemme mitkä ovat tämän ratkaisun kaikki vaikutukset. Myös ratkaisun kustannukset ovat isolta osin vielä epäselviä.

Kommentit